Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: Còmicteca

Els indispensables de grupcòmic

 

El Grup de còmic i biblioteques del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ha presentat la cinquena edició d’Els indispensables de Grupcòmic, on els membres del grup han escollit els 10 títols que els han semblat més rellevants de l’editat durant el 2014.
El grup es proposa promocionar, difondre i prestigiar el món del novè art. Plantejar, discutir, compartir i proposar solucions als problemes que ens trobem habitualment en el tractament del còmic a les biblioteques, aconseguint així, la captació de nous públics, provinents de l’interès que aquest mitjà desperta en els joves i promoure la millora en les col·leccions de còmic a les biblioteques, així com trencar amb la percepció que el còmic és un fenomen artístic i literari menor, dimensionant-lo amb tota la seva potencialitat i dignificant-lo fins a trencar estereotips.
Amb la presentació volen felicitar a totes les editorials que han apostat pel còmic i en especial les que ho han fet pels autors autòctons, en aquests temps més que mai necessiten suport. I també volen felicitar als lectors, doncs, les lectures que els esperen no són per menys.
De la llista que ens presenten volen significar que l’ordre no té rellevància i els presenten alfabèticament. La selecció té la voluntat de ser un reconeixement testimonial a partir de la perspectiva que dóna el col·lectiu professional de bibliotecaris. La major part d’aquests còmics els podreu trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú:

portades 1

All You Need Is Kill, de Ryousuke Takeuchi i Takeshi Obata. A les nostres biblioteques podreu trobar l’àlbum Death note, del mateix dibuixant.

I am a Hero, de  Kengo Hanazawa.

Mi amigo Dahmer, de Derf Backderf.

Dream Team, de Mario Torrecillas i Artur Laperla.

portades 2

La gigantesca barba que era el mal, de Stephen Collins.

Las guerras silenciosas, de Jaime Martin.

Histories del barri: Silencis, de Gabi Beltrán i Bartolomé Seguí.

Miracleman: El sueño de volar, de varis autors.

versusVersus, de Luis Bustos.yo asesino En el nostre fons trobareu aquestes dues obres del mateix autor: Zorgo i Endurance: la legendaria expedición a la Antártida de Ernest Shackleton

Yo asesino, de Antonio AltarribaKeko. D’Antonio Altarriba podeu consultar el seu àlbum El Arte de volar.

No hi ha comentaris

Els millors còmics del 2014

A principis d’any s’acostuma a fer balanç de l’any anterior. Avui volem fer balanç dels millors còmics editats durant el passat any 2014. La revista Rockdelux, que podeu trobar a la nostra biblioteca, destaca en el darrer número els què, al seu parer, han estat el millors còmics del 2014. Els tres primers, “Aquel verano”, de Jillian Tamaki i Mariko Tamaki, “Caramelos atómicos”, d’Anthony Pastor, i “He visto ballenas”, de Javier de Isusi ja els podeu trobar a les biblioteques municipals de la ciutat, i pel que fa a la resta, estem treballant per posar-los a la vostra disposició aquest any.

 Aquel-veranoAquel verano“, de Jillian Tamaki i Mariko Tamaki. Les dues cosines Mariko i Jillian Tamaki, autores de la guardonada Skim, redefineixen la novel·la gràfica adolescent. Esplèndida, punyent i en última instància un bri d’esperança, aquesta obra és una mirada vibrant a la joventut i la maduresa.

Caramelos atómicos“, d’Anthony Pastor. Nocaramelos_atomicos hi ha dubte: el gènere negre està vivint un moment excel·lent en el còmic. L’enèsim exemple d’això és aquesta novetat. Es tracta de la segona obra d’Anthony Pastor, continuació de la premiada “Castilla Drive“, que podeu trobar a les biblioteques de la ciutat i ve a demostrar que les segones parts poden ser boníssimes.

hevistoballenasportadaHe visto ballenas“, de Javier de Isusi. En una presó de la Provença francesa, Josu, un ex militant d’ETA, coneix Emmanuel, un ex membre del GAL. A gairebé mil quilòmetres de distància, Antón, un antic amic d’infància de Josu, encara viu sota l’ombra de la mort del seu pare a mans d’ETA, vint anys enrere. Javier de Isusi proposa, després d’un laboriós procés de documentació que sorgeix a partir d’una història real, una vibrant novel·la gràfica.

Versus“, de Luis Bustos. Amb Versus, basat i desenvolupat lliurementversus a partir d’un conte de Jack London, “Por un bistec”, Luis Bustos torna al ring de la novel·la gràfica confirmant el seu extraordinari talent com a dibuixant i narrador.

unahistoriaUnahistoria“, de Gipi. L’esperat retorn de l’autor més popular i estimat de la novel·la gràfica italiana, després de més de dos anys de silenci en què Gipi guarda llapis i colors en un calaix per dedicar-se a l’experiència del cinema. Silvano Landi, escriptor d’èxit que ronda els cinquanta anys i abandonat per la seva dona, es troba en un hospital psiquiàtric…

Bella muerte“, de Kelly Sue DeConnick, Emma Rios i Jordiebellamuerte Ballaire. DeConnick i Rius parteixen d’un western d’aspecte clàssic per, a continuació, distorsionar i convertir-lo en alguna cosa totalment nou, on l’inesperat es converteix en habitual. Bella Muerte és una sèrie que combina el realisme màgic de Sandman amb la brutalitat del western crepuscular de Predicador, i ja aquest primer lliurament va ser nominada a diversos premis Eisner el 2014: Sue DeConnick com a millor guionista, Emma Rius per millor llapis / entintat i millor portada, i Jordie Bellaire en la categoria de millor color.

extranos-Extraños“, de Javier Sáez Castán. L’autor és un habitual il·lustrador de llibres. A “Estraños” abraça tant una temàtica com una estètica vintage per transportar-nos a l’era en què el misteri, el sorprenent i l’estrany venien en càpsules de vint minuts, en forma d’alguna sèrie que ens portava “Més enllà del límit “o la” Dimensió desconeguda “.

 

 

No hi ha comentaris

Come prima, de Alfred

Comeprima

Lionel Papagalli, nom real d’Alfred, és un autor francès de còmic. Va néixer a Grenoble 19 maig 1976 en una família d’actors de teatre. Ratolí de biblioteca, música i cinema, va obtenir una llicenciatura literària amb brillantor i intentà de manera autodidacta de convertir-se en dibuixant. Va començar a publicar a revistes abans de la creació amb els amics de la revista Scalp!

L’àlbum d’Alfred que us presentem avui, Come prima, ha estat guardonat amb la Fauve d’Or (Premi a la Millor Obra) del Festival d’Angoulême d’enguany.

A finals dels anys 50, els germans Fabio i Giovanni es posen al volant d’un Fiat 500 per iniciar un viatge de profund significat. Giovanni ha convençut Fabio d’honorar la memòria del seu pare, i per això es dirigeixen a Itàlia, la seva terra natal, que van deixar fa molts anys. Les personalitats totalment oposades dels germans i la intimitat forçada del petit automòbil generaran conflictes, silencis, records i retrobaments. Així, a poc a poc, aflorarà el retrat del pare absent, i amb ell, la certesa que les ferides familiars solen transcendir el pas del temps.

Come prima és una famosa cançó gravada a la fi de 1957, coneguda sobretot per la interpretació del cantant Tony Dallara, del single es van vendre centenars de milers de còpies, i que va ser adaptada a diversos idiomes i mercats. Fins i tot José Guardiola va signar la versió en català en ple franquisme. La seva lletra, embafadora i reiterativa, com era norma en la música melòdica d’aleshores, no era altra cosa que una apassionada confessió per part d’un amant que rememorava els primers dies de idil·li, prometent per al futur més passió encara. Ara l’historietista Alfred ha triat el mateix títol per a aquesta novel·la gràfica, situant cronològicament en el moment en què aquella balada es popularitzava, i triant per encapçalar el cartell a un pobre desgraciat que, encara que no ho sàpiga o no ho vulgui reconèixer, també desitja que tot torni a ser com abans.

No hi ha comentaris

Selecció de novetats – Octubre 2014

Selecció de Novetats

A la Biblioteca Armand Cardona us hem preparat la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes d’octubre, i que com sempre inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema, fotografia i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu un títol adient per aquestes dates: Els Fets del 6 d’octubre de 1934 de Manel López. L’autor ofereix una anàlisi i una visió globals del que succeí arreu del país entre el 4 i el 6 d’octubre de 1934. Fonamentada en una amplíssima i sòlida base documental, recollida en multitud d’arxius locals i comarcals, l’obra va més enllà del relat centrat en l’actuació del govern català i ens explica amb detall un 6 d’octubre fins ara gairebé desconegut..

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la  En una sola persona de John Irving. Una història tempestuosa, divertida i commovedora sobre els enamoraments inadequats, els amors insatisfets i una acceptació decidida i valenta de les nostres diferències sexuals.

A la secció infantil us presentem el llibre  L’Olivia i les princeses d’Ian Falconer. En aquesta divertidíssima història, la porqueta Olivia té una petita “crisi d’identitat”: què serà quan sigui gran? A què es dedicarà? Una cosa té molt clara, però: Mai serà una princesa perquè totes les altres nenes de la seva edat ho volen ser. Ella aspira, com ho diríem, a una categoria superior.

portades 2

Entre els còmics us presentem un que arriba envoltat d’immillorables crítiques i la garantia d’haver rebut el premi Fauve Dor, a la Millor Obra de 2013, al Festival d’Angoulême de 2014:  Come Prima, obra d’Alfred. Una història que narra el viatge de dos germans italians de França fins Itàlia, durant els anys 60, per honorar la memòria del seu pare, i que els permetrà solucionar problemes i madurar com persones.

Pel que fa a la música us recomanem  Agent Cooper de  Russian Red. El tercer treball de Lourdes Hernández destil·la un aire més rocker i elèctric, fruit de la seva producció a Los Àngeles sota la batuta de Joe Chiccarelli. Se centra en l’amor cap als homes de la seva vida: des del seu pare als seus nuvis, amants, músics,… tal i com s’aprecia en els títols de les cançons.

Per últim, a la secció de cinema us presentem una premiada història que aborda la problemàtica dels segrestos i els desenvolupament del Síndrome d’Estocolm.. Stockholm, de Rodrigo Sorogoyen. ”Tot succeeix durant una nit; una nit qualsevol per a ell; una nit decisiva per a ella. Tot i que ells dos no ho saben, desprès d’aquesta nit seguiran units per sempre”.

Aquí teniu el pdf: Seleccio Novetats – Octubre

No hi ha comentaris

50 anys del naixement de Mafalda

image aniversariSegons el pare de la criatura, Joaquín Salvador Lavado, més conegut com a Quino, Mafalda va néixer el 29 de setembre de 1964 a la revista Primera Plana.

Mafalda segueix sent aquella nena de 6 anys que continua enamorant a milions de persones. Símbol de la llibertat i dels drets dels infants, odia la sopa i no suporta les injustícies, les guerres, la violència o el racisme.

Sovint incomoda amb preguntes als seus pares, als que considera a vegades uns inconformistes. Entre les seves passions trobem a The Beatles, la lluita per la pau, els drets humans i la democràcia.

Lluitadora social incansable i convençuda del progrés social de la dona s’imagina a si mateixa estudiant idiomes i treballant com intèrpret a les Nacions Unides per contribuir a la Pau Mundial i fer d’aquest món un lloc millor on viure.

L’autor feia servir el personatge de Mafalda i el seu entorn per reflexionar sobre la situació del món i les persones que vivim en ell.

Quino va deixar de publicar tires noves de Mafalda el 25 de juny de 1973. Són diverses les aparicions posteriors del personatge, destacant la seva col·laboració en campanyes de defensa de la infància, a favor de l’educació i la democràcia.

Des de 2012, la tira de Mafalda ha arribat al format eBook i a les xarxes socials, amb les comptes de Twitter, Facebook i Pinterest. El personatge té pàgina web pròpia dins la web oficial de Quino: Web oficial de Quino i web oficial de Mafalda. Des de 2013, existeix la primera aplicació oficial de la tira còmica Mafalda, per a Ipad.

Us oferim un vídeo realitzat per TVE amb motiu de l’aniversari

Si voleu saber quines obres de Joaquín Salvador Lavado, Quino, podeu trobar a les biblioteques muncipals de Vilanova i la Geltrú, cliqueu aquí.

No hi ha comentaris

10 anys amb ‘Macanudo’

Macanudo 10Tot just avui, 18 de setembre, ha vist la llum una edició especial de Macanudo per commemorar la publicació d’aquesta tira tan representativa de la forma d’entendre el còmic modern.

Macanudo 10Macanudo 10, editada a l’igual que els nombres anteriors per Reservoir Books, aprofundeix en la manera de tractar la novel·la gràfica per part del seu autor: Liniers. El seu treball suggereix diferents estats d’humor: tendre, sagaç, irònic, intel·ligent, abstracte,… i segueix amb les aventures dels seus típics personatges com Enriqueta i el seu osset Madariaga, l’oliva Oliverio, Olga, el Misteriós home de negre, Fellini, el Traductor de noms de pel·lícules,…

Ricardo Siri, Liniers (Buenos Aires, 1973) ve publicant des de fa 10 anys al diari La Nación les tires de Macanudo. Va començà la seva carrera fent fanzines i els seus treballs aparegueren a les revistes Rolling Stone, Spirou, Virginia Quarterly Review, Playboy, La Mano entre altres.
La seva tira Macanudo es publica a diferents països (Brasil, Canadà, França, Itàlia,…) i té més de 10 llibres publicats a l’Argentina, Perú, Brasil, Espanya, Canadà, França i Itàlia, entre els que destaquen Bonjour, Lo que hay antes de que haya algo, Conejo de viaje o Ooops.
Aquest últim el va realitzar en col·laboració amb el músic Kevin Johansen amb el qual en els darrers anys ha realitzat algunes gires per Llatinoamèrica i Europa en les que pinta en viu mentre el músic actua.

18/09/2014

Macanudo representà la ruptura amb una forma de fer còmic i l’autor ho expressa clarament en aquestes paraules que apareixen en l’entrevista d’El Periódico d’avui: “Era muy comprensible porque el humor acá [en Argentina] siempre era muy directo y mi tira rompía reglas, como lo del principio y desenlace, de un remate de tira… Yo prefiero la sorpresa y para encontrarla se necesita romper reglas. Es básico en el arte. Y Macanudo siempre fue muy rebelde en ese sentido. El humor cuando es raro o diferente necesita de un tiempo de adaptación para entenderlo. Hace falta un tiempito para entender Macanudo.”

A les Biblioteques de VNG podeu trobar la majoria d’exemplars de la col•lecció Macanudo a més d’altres obres del mateix autor:

- Liniers a les Biblioteques VNG

No hi ha comentaris

‘Propostes refrescants – Estiu 2014’, recomanacions de les Biblioteques de VNG

Amb l’arribada de l’estiu, i per la majoria de les vacances, les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú ofereixen una selecció de novetats especialment indicades per gaudir d’aquest temps d’oci.

Aquesta guia, que porta per títol ’Propostes refrescants: estiu 2014’, inclou diferents tipus de documents. Entre les novel·les destaquen algunes novetats com Los cuerpos extraños de Lorenzo Silva, Un estiu a l’Empordà de Marius Carol, Hacia los mares de la libertad de Sarah Lark o La mirada de los ángeles de Camila Läckberg, a banda d’algunes novel·les juvenils com Lleial de Veronica Roth o No tot està perdut de Noemí Bagés.

Novel·lesTambé trobem propostes relacionades amb viatges com pot ser Pirineos con niños: 34 excursiones, La sombra de la ruta de la seda de Colin Thubron o Auroras de medianoche: viaje a las cuatro Laponias de Luis Pancorbo, i novetats del món del còmic com Hechizo total de Simon Hanselmann, Un médico novato de Sento o Las oscuras manos del olvido de Cava&Seguí.

Còmic & ViatgesPer últim a la secció d’audiovisuals es poden trobar pel·lícules com En llamas (2a part dels Jocs de la fam), Grand piano, Guerra mundial Z o Antes del anochecer, i Los croods, Aviones o Frozen especialment indicades pels més menuts. I novetats musicals com els darrers discos de Guillamino, Un altre jo, Lana del Rey, Ultraviolence, Silvia Pérez Cruz, Granada, o Mishima, Els amics de les arts, La Iaia i Els catarres.

Audiovisuals

Tots aquests recursos els podeu consultar a l’apartat de Guies de lectura de la web de les Biblioteques o als respectius blocs: Fora del prestatge (JOM) i Una mar de lletres (ACT). Els documents els trobareu exposats a les Biblioteques a partir d’aquest dilluns i durant tot el mes de juliol.
Al costat de cada document hi trobareu la signatura que us ajudarà a localitzar-lo dins el fons de les biblioteques, així com en quina d’elles s’hi troba: JOM (Biblioteca Joan Oliva i Milà), ACT (Biblioteca Armand Cardona i Torrandell).

Aprofitem aquesta notícia per informar-vos dels especials d’estiu trobareu a la Biblioteca Virtual, l’espai web de la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona, amb propostes per preparar les vacances i viure l’estiu amb plenitud. I per als nens i nenes el portal Gènius també inclou recomanacions pensades pels més petits: receptes de cuina estiuenca, propostes de manualitats i jocs, així com una postal virtual perquè els infants la puguin enviar als seus amics.

No hi ha comentaris

Quino, Premi Príncep d’Astúries de Comunicació

QuinoEl dibuixant argentí Joaquín Salvador Lavado, conegut com a Quino, el creador de Mafalda, ha sigut reconegut aquest dimecres amb el Premi Príncep d’Astúries de comunicació i humanitats, convertint-se en el primer dibuixant que rep el guardó.

Quino va néixer a la provincia de Méndoz, Argentina, l’any 1932. El 1945 anys va començar a estudiar a l’escola de Belles Arts de la província però aviat deixà els estudis per intentar convertir-se en autor d’historietes còmiques professional.

Als 22 anys es va traslladar a Buenos Aires, on  aviat  va acosneguir publicar la seva primera pàgina d’humor al setmanari ‘Esto Es’, moment a partir del qual comença a publicar en molts altres mitjans: ‘Leoplán’, ‘TV Guia’, ‘Vea y Lea’, ‘Damas y Damitas’, ‘Usted’, ‘Panorama’, ‘Adán’, ‘Atlántida’, ‘Che, el diari Democracia’, etc .

El 1954 comença a publicar regularment a ‘Rico Tipo’, a la qual segueixen ‘Tía Vicenta’ i ‘Dr. Merengue’. Poc després, comença a fer dibuixos publicitaris. Publica el seu primer llibre recopilatori, Mundo Quin, el 1963, rebent l’encàrrec, després d’això, d’unes pàgines per a una campanya de publicitat encoberta per a l’empresa d’electrodomèstics Mansfield, per a les que crea el seu personatge més reconegut, Mafalda.

La campanya no va arribar a realitzar-se, de manera que la primera història de Mafalda es publica a ‘Leoplán’, i després va passar a publicar-se regularment al setmanari ‘Primera Plana’.

Mafalda

El 9 de març del 1965 el personatge va passar al diari ‘El Mundo’ i va començar l’èxit imparable del personatge. El primer llibre del personatge va aparèixer el Nadal d’aquell any, i la tirada inicial de 5.000 exemplars es va exhaurir en dos dies. Tot i l’èxit que havia assolit, Quino va deixar de dibuixar tires de Mafalda el 25 de juny del 1973 perquè ja no sentia la necessitat de fer servir l’estructura de les tires còmiques.

Les històries de Mafalda van arribar a Europa el 1969 de la mà de l’escriptor Umberto Eco, que la va definir com una “heroïna irada”. Va arribar a Espanya el 1970 i les autoritats franquistes van obligar els editors a posar una faixa als llibres que deia “per a adults”.

Enguany es compleix el 50è aniversari de Mafalda, una nena de sis anys crítica i pessimista que odia la sopa i parla de temes polítics i socials amb una lucidesa que no sempre tenen els adults. Les seves historietes s’han traduït a 30 llengües i s’han adaptat al cinema i la televisió.

Podeu trobar les historietes d’en Quino a la Comicteca de la Biblioteca Armand Cardona: Quino

Us deixem amb una entrevista a Quino al programa televisiu Puerto Cultura de l’any 2012.

No hi ha comentaris

Presentació de ‘Mis primeros primeros besos’ de Lyona

Qui no se’n recorda del seu primer petó?

Aquest és el punt de partida del còmic que el proper dijous 22 a les 19h presentarem a la Biblioteca Armand Cardona, Mis primeros PRIMEROS BESOS de la Lyona, dissenyadora gràfica i realitzadora audiovisual, entre altres coses.

La presentació anirà a càrrec de l’Anna Roig, cantant penedesenca, líder del grup L’Ombre de Ton Chien, que ha col·laborat en diverses ocasions amb la Lyona.

El primer petó és un d’aquells moments a la vida que queda gravat a la memòria i sempre es recorda amb una combinació de tendresa i nostàlgia. És un, però alhora són molts, hi ha tants com relacions s’han tingut al llarg de la vida.

En aquesta novel·la gràfica l’autora comparteix els seus primers petons mitjançant la seva experiència sentimental, en un afany per capturar-los tot i que no caiguin en l’oblit. Vint-i-cinc històries que faran somriure i en més d’una es podrà pensar que el protagonista és un mateix.

En paraules de l’autora, el llibre són: “vint-i-cinc relats curts il·lustrats cadascun d’una manera molt diferent, alguns són còmics, altres tenen il·lustracions, altres són apunts (gairebé com un diari en el que escrius i vas dibuixant al costat)… cadascun té la seva estètica, el seu estil [...] tots ens hem donat aquests primers petons i hem sentit aquests nervis, aquesta tensió, emoció,… i hem pensat ¿Com serà besar-lo? Crec que qualsevol pot sentir una mica d’empatia amb aquestes històries”.

Lyona és el sobrenom que va triar la Marta Puig (Esparraguera, 1979) per començar el seu camí en el món de l’audiovisual. Llicenciada en direcció a l’ESCAC, es considera una artista multidisciplinar que ha destacat per la seva faceta de directora de videoclips per a coneguts grups de música com Love of Lesbian, Lori Meyers, Amaral o Sidonie entre molts altres.

Tot i això el seu treball va més enllà d’aquesta especialitat i s’autodefineix com “enginyera de contes i poemes”, una artista sense complexos ni límits creatius que ha fet de les xarxes socials la plataforma per donar a conèixer els seus treballs.

Amb els seus dibuixos i els seus vídeos ha aconseguit crear una marca pròpia que cada vegada és més cotitzada. També és la il·lustradora del bestseller infantil Yo mataré monstruos por ti, que va realitzar conjuntament amb Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian.

Podeu seguir els projectes de la Lyona a Facebook, Twitter, Instagram o Youtube.

Us deixem amb una entrevista que li van realitzar amb motiu de la presentació del llibre.

No hi ha comentaris

Presentem el llibre ‘40 semanas: crónica de un embarazo’ de Gloria Vives

40 semanasDemà divendres 16 de maig a les 19h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre de Gloria Vives, 40 semanas, crónica de un embarazo. La Gloria estarà acompanyada de la Marta Bernadó, llevadora i coordinadora de l’àrea de parts de l’Hospital San Camil.

40 setmanes” és una novel·la gràfica que parteix de la decisió de tenir fills, que prenem la meva parella i jo, i de com aquesta decisió canvia les nostres vides.

En ella s’aborda, des d’un punt de vista autobiogràfic, l’aventura dels nou mesos d’embaràs i el procés del part.

Amb un llenguatge tragicòmic, molt personal i sense censures, relata les alegries, les pors, els dubtes, els canvis i les expectatives que sorgeixen durant aquests mesos.

Decàleg

Narrat en primera persona, la Gloria relata situacions que arrenquen somriures a els qui les hem passat i poden ser de gran utilitat pels quals estan en això. Les ecografies, les anàlisis, el que et diu la gent, quan comences a notar que es mou, el sexe, la preparació al part, els interrogants, les pors, la sensació en la recta final d’haver-te convertit en una vaca…

Gloria Vives va néixer l’any 1979. Va estudiar Belles Arts a la Facultat de Barcelona, mentre treballava l’escola Traç fent classes de manualitats a nens. Més tard va estudiar Arteràpia a la UVIC.

Actualment es dedica a dibuixar ‘per entendre el món i les coses que em passen’, com diu ella i és dinamitzadora de tallers d’art a l’escola Traç i a diferents Centres Cívics de Barcelona. També col·labora habitualment amb la revista Viure en família.

D’aquest interès per expressar com li va canviar la vida amb la maternitat sorgeix el blog Júlia al dia. Amb les seves il·lustracions, la Gloria ens vol mostrar com la petita Júlia, i ara la seva germana Abril, li han revolucionat la vida.

Això també l’ha dut a impulsar i il·ustrar el ‘Decàleg per al part respectat’. Va reunir un grup de mares, pares i professionals i van elaborar un llistat amb els deus punts bàsics per aconseguir un acompanyament respectuós durant el part.

Des de la Biblioteca hem elaborat una guia de lectura on hem seleccionat tot un seguit de llibres que parlen sobre l’embaràs, el part i la criança dels fills durant els primers anys de vida. Trobareu manuals però també llibres que tracten el tema de forma més amena, amb anècdotes, acudits i experiències personals.

Tots aquests llibres els podeu trobar al Racó de Pares de les Biblioteques de Vilanova, un espai adaptat a les sales infantils amb tots aquells documents que us poden ajudar en la tasca de ser pares i mares.

Us deixem amb el següent vídeo:

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »