Menú

Integració als centres educatius

El projecte va iniciar-se a finals de la dècada dels 80 des de la Regidoria de Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú. En aquells moments l'escolaritat era obligatòria fins els 14 anys (E.G.B.). Actualment hi ha un total de 22 centres educatius al municipi: 11 escoles públiques d'infantil i primària, 5 escoles concertades, 5 centres d'ensenyament secundari públics i 5 de concertats i  6 centres educatius concertats.

Es un projecte de col·laboració amb el món educatiu de la ciutat per tal de detectar situacions de dificultat en els menors que puguin sobrepassar l'àmbit escolar, amb l'objectiu de reduir i/o prevenir els possibles factors de risc en els infants i adolescents escolaritzats, mitjançant el treball conjunt dels diferents serveis que incideixen tant en els menors com amb les seves famílies, per garantir llur desenvolupament integral.

L'objectiu és afrontar conjuntament la situació per part de tots els professionals (de l'educació i de serveis socials) per tal de donar suport en el procés d'escolarització d'aquells infants amb més dificultats apostant per la igualtat d'oportunitats.

 

 

Absentisme Escolar: La detecció precoç i la intervenció immediata esdevé una de les claus de l'èxit de l'absentisme.

Garantir l'escolarització i l'assistència de tots els alumnes al centres educatius és el primer graó per a aconseguir un dret a l'educació en igualtat d'oportunitats per a tots els infants i adolescents. Els motius de l'absentisme radiquen en molts factors. L'absentisme que tenim als centres de Vilanova és piramidal, la majoria es situa en el grau que anomenem lleu i moderat i on la intervenció prioritària es situa en el mateix centre educatiu. Cal sumar esforços per treballar des de la vessant preventiva i intentar que les situacions no es converteixin en regulars i/o cròniques ja que en aquest moment es més difícil la intervenció.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord