Menú

Valoració positiva de la Festa Major adaptada a la Covid-19

Comparteix:
06/08/2021 13:56

L'Ajuntament agraeix el sobreesforç d'entitats, associacions i agrupacions així com el treball tècnic i de la Pabordia

L'Ajuntament de VNG ha agraït el sobreesforç que han fet entitats, associacions i agrupacions per tirar endavant una Festa Major adaptada a la Covid-19. L'alcaldessa i la regidora de Cultura han destacat l'aposta vilanovina per recuperar el carrer com escenari de la festa, encara que hagi estat adaptada.

L'alcaldessa, Olga Arnau, referma l'aposta de tirar endavant la celebració amb les limitacions existents, “tot i sabent que seria una Festa Major restringida”. Arnau recorda que “altres municipis no s'ha atrevit a fer aquesta celebració, no han acceptat aquest major repte que conforma adaptar tot un espai, tancar, controlar l'accés i, el més important testar a tots els balladors que sortien”.

El llançament del Castell de Focs des de tres punts diferents de la ciutat, la celebració dels actes mes tradicionals amb limitació d'aforament i reserva prèvia de localitats i la realització de testos d'antígens a totes les persones que formaven les cercaviles han estat les principals mesures adoptades per evitar contagis del Coronavirus. “Ho valorem positivament perquè més ens hem estimat tenir aquest petit pessic de compartir i poder estar comunitàriament amb els balls al carrer” diu l'alcaldessa.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, explica que ”teníem l'opció de no fer res, de ballar en un empostissat o de reprendre l'essència de la festa que és ballar al carrer, i vam fer això”.  Mateo creu que la valoració és molt positiva i posa en valor el sobreesforç de totes les persones implicades.

La regidora ha recordat que el treball conjunt amb les entitats culturals de la ciutat ja va començar amb els festivals de música, i creu que és molt important el treball tècnic que hi ha hagut darrere de la celebració, “m'agradaria posar molt en valor tota la feina de preparació i producció que no es veu però que fa possible que haguem pogut viure el que anomeno la Festa Major de l'esperança perquè ens ha tornat l'olor de pólvora, el so de la música, les alfàbregues...”.

Quan falten algunes activitats que se celebren avui, 6 d'agost, la valoració global és positiva, tot i que hi hagut algunes cancel·lacions i adaptacions per la Covid-19, com ara en l'espectacle del Pot Petit. En la cercavila d'ahir, 5 d'agost, a més, el Ball de Cercolets no va sortir per precaució perquè un dels seus membres va donar positiu en en el test d'antígens. Aquest ha estat l'únic cas entre el miler de persones que han participat a les cercaviles.

Sobre l'ocupació de les cadires ubicades a la rambla Sant Jordi per veure les cercaviles, les representants municipals han explicat que el control d'aforament era obligat i que sí que es va detectar que s'havia produït algun “acaparament d'entrades”. Davant d'aquesta situació en les cercaviles d'ahir, 5 d'agost, es va ampliar l'aforament que va passar de 1500 a 1800 cadires.

La regidora i l'alcaldessa han agraït també la feina dels pabordes, el suport de teixit empresarial, i la implicació i comprensió de tota la ciutadania.

Aquesta tarda, en un acte a porta tancada, es farà la presa de procuració dels pabordes i pabordesses de la Festa Major 2022.

Cercavila a la rambla de Sant Jordi (Foto: Nexalios)

Cercavila a la rambla de Sant Jordi (Foto: Nexalios)

Estrena dels vestits dels gegants petits

Estrena dels vestits dels gegants petits

Castell de Focs Caves Jaume Serra

Castell de Focs Caves Jaume Serra

Ofici i renovació del Vot del Poble

Ofici i renovació del Vot del Poble

Cercavila de Foc (Foto: Xavi Pujol)

Cercavila de Foc (Foto: Xavi Pujol)

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració