Menú

L'escriptor Xavier Vernetta proposa “no malbaratar cap ocasió d'expressar l'alegria” en el Convit a la Festa

Comparteix:
04/08/2021 12:47

El conseller d'Interior i exalcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, convidat d'honor a l'acte que obre oficialment la celebració de la Festa Major

La Festa Major 2021 ha donat el tret d'inici amb el tradicional Convit a la Festa, oficiat enguany per l'escriptor i professor Xavier Vernetta. L'acte, celebrat al Teatre Principal i limitat per les restriccions vigents de control de la pandèmia, ha comptat amb l'assistència de diversos convidats d'honor, encapçalats pel conseller d'Interior i exalcalde de Vilanova i la Geltrú (2005-2011), Joan Ignasi Elena; el diputat al Parlament de Catalunya, Juan Luis Ruiz i Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya. Han estat acompanyats de l'alcaldessa, Olga Arnau, la regidora de Cultura, Mercè Mateo, i resta d'autoritats municipals. La rebuda de les autoritats ha comptat amb i l'actuació del ball de l'Àliga i la banda sonora del Convit a la Festa ha estat a càrrec dels Ministrers de la vila nova.

En el seu discurs, el convidador Xavier Vernetta proposa que la celebració de la Festa Major serveixi per “netejar l'esperit, carregar energia, treure teranyines del cervell per encarar el futur amb més intel·ligència i deixar sortir l'alegria que tots tenim dins nostre i que de vegades ens costa molt deixar que surti enfora”. D'aquesta manera ha animat a tota la ciutadania a “no malbaratar cap ocasió d'expressar l'alegria”. L'escriptor ha repassat com la ciutat, les seves festes i la seva arquitectura indiana el van anar seduint fins a establir-s'hi. Una ciutat que, havent parafrasejat l'escriptor Emilio Frugoni, ha anat “llegint amb els peus” caminant-la de dalt a baix. Per concloure, Vernetta ha convidat a gaudir d'una celebració col·lectiva amb l'afirmació final: “La festa és la vida”.

L'alcaldessa, Olga Arnau ha apuntat que, malgrat les limitacions que causa la pandèmia, cal “refermar-nos en la nostra voluntat tossuda de gaudir de la festa”. També ha tingut paraules d'agraïment “a tothom qui la fa possible i que contribueix a mantenir-la ben viva” animant a viure-la “en uns formats restringits, que condicionen la celebració col·lectiva al carrer” però de la que “tota la ciutadania en podrà tastar un pessic”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha destacat “l'honor de comptar amb en Xavier Vernetta, perquè la Festa Major és cultura en majúscules”.

Un cop finalitzat el Convit, el llançament dels dotze morterets i el repic de les campanes han donat per iniciada la Festa Major.

Podeu consultar el text complet del Convit a la Festa 2021 en el següent enllaç: Convit a la Festa 2021. 

 

Aquests són els actes del 4 i 5 d'agost que podran seguir-se en directe a través de Canal Blau:

4 d'agost – 18.30 h.

Cercavila del 4 d'agost a la rambla Sant Jordi. Aforament limitat (entrades exhaurides).

5 d'agost – 10.30 h.

Ofici solemne de Festa Major a l'església de Sant Antoni Abat i, tot seguit, renovació del Vot del Poble. Aforament limitat (entrades exhaurides).

5 d'agost – 18.30 h.

Cercavila del 5 d'agost a la rambla Sant Jordi. Aforament limitat (entrades exhaurides).

5 d'agost – 22.30 h.

Cercavila de foc a la rambla Sant Jordi. Aforament limitat (entrades exhaurides). 

 

En cas de no poder assistir als actes pels que es disposi d'entrada, es recomana cedir-les o posar-se en contacte amb cultura@vilanova.cat 

Podeu consultar el programa d'actes oficial complet al web fmvng.cat.

L`alcaldessa, Olga Arnau, l`escriptor Xavier Vernetta i la regidora de Cultura, Mercè Mateo. Foto: Xavi Pujol

L'alcaldessa, Olga Arnau, l'escriptor Xavier Vernetta i la regidora de Cultura, Mercè Mateo. Foto: Xavi Pujol

El conseller d`Interior, Joan Ignasi Elena, convidat d`honor. Foto: Xavi Pujol

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, convidat d'honor. Foto: Xavi Pujol

El convidador, Xavier Vernetta, signa el llibre d`honor de l`Ajuntament. Foto: Xavi Pujol

El convidador, Xavier Vernetta, signa el llibre d'honor de l'Ajuntament. Foto: Xavi Pujol

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració