Menú

L'obertura de les exposicions dedicades a la Cercavila, a l'Imaginari i als 25 anys de pabordes inicia els actes de Festa Major

Comparteix:
28/07/2021 13:19

L'escriptor Xavier Vernetta serà l'encarregat de fer el Convit a la Festa d'aquest any

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull des d'ahir les exposicions de Festa Major: El Rebrot del poble, La Cercavila de L'Imaginari i la mostra de cartells de les 25 promocions de Pabordes. Amb aquesta obertura s'inicia el gruix d'activitats de la Mare de Déu de les Neus d'aquest any, que estaran limitades per les normatives de prevenció de la Covid-19.

Davant de l'obligació de controlar i limitar l'aforament dels actes, s'han reforçat les retransmissions a través de Canal Blau TV. Així es podran seguir en directe: el 2 d'agost, a les 20 h, els Versots del Ball de Diables de Vilanova; el 4 d'agost, a les 11.30 h el Convit a la Festa i llançament dels 12 Morterets, i a les 18.30 h la Cercavila; i el 5 d'agost, a les 10.30 h, l'Ofici Solemne i tot seguit la Renovació del Vot del Poble. El mateix dia 5, a les 18.30, es retransmetrà també la Cercavila.

L'escriptor vilanoví Xavier Vernetta serà enguany l'encarregat de fer el Convit a la Festa. Vernetta és professor de literatura, crític literari, traductor i escriptor. Llicenciat en Història Contemporània i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ha publicat al voltant d'una quinzena d'obres narratives en català, que inclouen gèneres com les narracions curtes, la novel·la per a adults, la novel·la juvenil o el conte infantil, entre d'altres.

Pel que fa a les exposicions de Festa Major a la Sala, ahir es va signar el conveni de cessió d'una de les peces que s'hi exposa, el Drac del Nona. El vilanoví Jesús Rex va rescatar aquesta peça fa uns anys i l'ha custodiat fins ara. Ahir la va cedir a la ciutat i des del Drac de Vilanova han iniciat una recollida de fons per poder-lo restaurar.

En l'obertura de les exposicions, l'alcaldessa, Olga Arnau, i la regidora de Cultura, Mercè Mateo, van fer un agraïment molt especial a persones com Rex que han contribuït a la conservació del patrimoni.

El Rebrot del poble és la mostra que acull totes les figures i balls de la Cercavila del Vot del Poble, un dels actes centrals de la Festa Major i que per segon any es podrà visitar a la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala.

L'exposició explica els orígens i la història de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú i inclou un nou àmbit sobre la recuperació després de la Guerra Civil. La mostra ha estat comissariada per l'historiador Xavier López.

La segona exposició relacionada amb la Festa Major és la de L'Imaginari. Una mostra de les figures i balls de la cercavila infantil que reprodueix les antigues llegendes locals.

I tancant les exposicions al voltant de la Mare de Déu de les Neus, al vestíbul es poden veure els cartells de Festa Major de les vint-i-cinc promocions de Pabordes.

 

Les tres mostres estaran obertes fins al 12 de setembre. L'accés és amb aforament controlat i l'entrada és gratuïta.

Horaris:

De dimarts a divendres de 19 a 21 h.

Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h.

Dilluns tancat.

 

  • Del 3 al 5 d'agost les exposicions romandran tancades amb motiu de les cercaviles.

Exposició dedicada a les cercaviles de Festa Major

Exposició dedicada a les cercaviles de Festa Major

Xavier Vernetta farà el Convit a la Festa (foto: Amjl)

Xavier Vernetta farà el Convit a la Festa (foto: Amjl)

Signatura del conveni de cessió del Drac del Nona

Signatura del conveni de cessió del Drac del Nona

Xavier López, Jesús Rex, l`alcaldessa i regidors i regidores a La Sala

Xavier López, Jesús Rex, l'alcaldessa i regidors i regidores a La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració