Menú

Aquest juliol començarà la remodelació de l'enllaç entre la C-15 i la C-31 a l'altura de Masia d'en Barreres

Comparteix:
13/07/2021 11:20

Avancen les obres del parc comercial que ha de donar un nou impuls econòmic a la zona nord de la ciutat

D'aquí a poques setmanes començarà la remodelació de l'enllaç de la C-15 amb la C-31, que afegirà un carril per sentit d'accés a la rotonda. Les obres permetran accedir directament a la zona de Masia d'en Barreres, on s'està construint un parc comercial.

L'actuació vol facilitar la mobilitat amb la posada en marxa de l'activitat comercial, prevista per finals de l'any 2022. En aquests moments està en construcció un parc d'establiments de superfícies mitjanes amb un total de 19.000 metres quadrats.

L'objectiu del projecte és donar un nou impuls a la zona nord de la ciutat, amb un pol d'atracció comercial i d'oci i, alhora, millorar els accessos a la ciutat i atorgar una nova centralitat i una millor connexió del barri del Tacó amb el centre.

Segons Xavier Serra, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres d'Urbanisme, “la reactivació de construcció d'habitatges als polígons II i III del Llimonet, el desenvolupament del nou parc comercial i la reobertura del centre d'oci obren una línia de millores en el barri del Tacó”.

La remodelació de l'encreuament entre la C-15 i la C-31 suposarà la intervenció en les dues rotondes existents, a banda i banda de la C-31, un pont sobre aquesta via que permetrà l'accés directe a la zona de Masia d'en Barreres i un nou carril que permeti l'accés sentit Vilanova des de la C-31 sense haver d'incorporar-se a la rotonda nord.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios explica que "ara hi ha un sol carril d'accés per arribar a la rotonda i el que farem serà desdoblar-lo, hi haurà dos vials per accedir a la rotonda direcció Tarragona i també dos vials en sentit Barcelona per poder entrar al nou parc comercial".

Les obres també impliquen alguns ajustos en la vialitat interna del sector de Masia d'en Barreres i la prolongació del carrer de l'Acer fins a la rambla Central. L'actuació ha de començar aquest mes de juliol i estar enllestida abans de l'entrada en funcionament de la zona comercial, prevista per finals de 2022. L'empresa promotora del parc ha assumit el cost d'aquesta remodelació.

La modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana en els àmbits de sòl urbà Masia d'en Barreres I i II, aprovada definitivament el juliol de 2020, ha permès la implantació d'un parc comercial en aquesta zona de la ciutat.

D'altra banda, i també en referència a la C-15, Palacios ha explicat que des de l'Ajuntament s'ha demanat a la Generalitat el desdoblament d'aquesta via en el tram que creua el municipi, "creiem que la variant al seu pas per Vilanova ha de tenir dos carrils per cada sentit de circulació i ho hem demanat". El regidor explica que es tracta d'un procés lent, però que ho posaran damunt de la taula de la Generalitat en les pròximes trobades.

Les obres del parc comercial avancen a bon ritme

Les obres del parc comercial avancen a bon ritme

Desdoblament de carrils a la rotonda entre la C-15 i la C-31

Desdoblament de carrils a la rotonda entre la C-15 i la C-31

Les obres del parc comercial, acabades a finals de 2022

Les obres del parc comercial, acabades a finals de 2022

El parc comercial i d`oci contribuirà a dinamitzar la zona nord de VNG

El parc comercial i d'oci contribuirà a dinamitzar la zona nord de VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració