Menú

Tractament fitosanitari al Pi Gros per reactivar el seu creixement

Comparteix:
01/07/2021 13:23

El canvi climàtic, l'entorn i els paràsits poden ser les causes de l'estancament

El Pi Gros està rebent un tractament fitosanitari per millorar la seva salut. Una empresa especialitzada està realitzant diferents accions per activar el Sistema de Defensa Vegetal (SDV) de l'arbre i corregir deficiències nutricionals i metabòliques.

Una diagnosi prèvia ha detectat que aquest pi centenari ubicat al camí de la Masia d'en Cabanyes té diversos problemes que han causat una aturada en el seu creixement. Un informe especialitzat ha trobat algunes puntes de les branques mortes i la presència de paràsits.

El Pi Gros està catalogat com a arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. Segons estudis realitzats al respecte, té una edat d'entre 270 i 300 anys.

L'arbre emblemàtic rebrà diferents tractaments al llarg de l'any fins que s'observi una millora. Aquesta setmana s'han fet un seguit d'aplicacions a les arrels mitjançant injecció per tal de revitalitzar les seves funcions vegetals, amb compostos botànics naturals i ara fa unes setmanes ja es va dur a terme un tractament aeri amb canó a les fulles amb bioestimulants amb efecte fitoterapèutic.

L'empresa responsable de la diagnosi i el tractament, Dr. Árbol, considera que l'aturada en el creixement del Pi Gros pot tenir causes diverses. Els efectes del canvi climàtic, elements al voltant de l'arbre i els paràsits poden haver influït en l'estancament de l'evolució de l'exemplar.

Per poder tenir més informació sobre aquests elements es realitzarà un estudi de l'entorn de l'arbre, per fer una proposta de millora de l'entorn i d'aplicació de substrats en la zona on està ubicat el sistema d'arrels.

L`arbre està rebent tractament per reactivar el creixement

L'arbre està rebent tractament per reactivar el creixement

El Pi Gros està catalogat com a arbre monumental

El Pi Gros està catalogat com a arbre monumental

Fa unes setmanes es va fer el tractament a les branques

Fa unes setmanes es va fer el tractament a les branques

El canvi climàtic i els paràsits poden haver aturat el creixement

El canvi climàtic i els paràsits poden haver aturat el creixement

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració