Menú

La vilanovina Adelaida Moya serà la nova directora general de Cultura Popular i Associacionisme Tradicional

Comparteix:
15/06/2021 13:39

Regidora de Cultura a l'Ajuntament de VNG, deixarà l'acta al Ple municipal del mes de juliol

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest matí el nomenament de la vilanovina Adelaida Moya com a directora general de Cultura Popular i Associacionisme Tradicional, pertanyent a la Conselleria de Cultura, en substitució de Maria Àngels Blasco, que n'era la responsable des de l'any 2017. Adelaida Moya, que actualment és regidora de Cultura i Recursos Humans a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, renunciarà oficialment a la seva acta al Ple del proper 5 de juliol.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de maig de 2015, Moya es va incorporar al maig de 2018 al govern municipal com a regidora de Cultura, Convivència i Equitat. En el nou mandat iniciat l'any 2019 exerceix la quarta tinència d'alcaldia com a Regidora de Recursos Humans i Cultura.

Adelaida Moya va néixer a Vilanova i la Geltrú l'any 1972. Va cursar estudis d'Història a la Universitat Rovira i Virgili i de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i va iniciar la seva trajectòria professional com a periodista en diversos mitjans locals: Canal Blau FM, Canal Blau TV, L'Hora del Garraf i el Diari de Vilanova. Com a emprenedora, va impulsar l'empresa de gestió cultural Talia, on va treballar estretament amb el sector teatral, una de les seves passions. L'any 2011 s'incorpora a l'Administració pública, a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, primer a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i després al departament d'Hisenda i Personal.

Va iniciar la militància política a Esquerra Republicana de Catalunya l'any 2002, quan va anar per primer cop a les llistes. L'any 2003 s'integra al Grup Municipal d'ERC a la ciutat, i hi desenvolupa diverses tasques, primer com a Coordinadora de la Regidoria de Comunicació i Relacions Ciutadanes i després com a Coordinadora de l'Àrea de Cohesió Social i Identitat. Entre 2009 i 2015 va ser la presidenta de la Secció Local d'ERC a Vilanova i la Geltrú. També va ser vicepresidenta de la regional del Penedès del partit.

Nova etapa a la Generalitat

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural té com objectiu bàsic donar compliment a les polítiques públiques inspirades per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural. Moya liderarà un departament que treballa estretament amb les associacions i els ajuntaments per contribuir a fer efectiva la promoció, el foment i l'estudi de la cultura popular i tradicional, el suport al món associatiu que vertebra la pròpia societat civil i la coordinació amb el món municipal per desplegar les línies d'acció cultural que a cada poble i ciutat es volen endegar. 

Adelaida Moya, a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius

Adelaida Moya, a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració