Menú

Apropar la dansa i la música als joves, objectiu dels projectes pedagògics Mapadeball i Cantem!

Comparteix:
20/05/2021 9:28

El resultat dels treballs, protagonitzats per l'alumnat, es podrà visualitzar en format documental els dies 19 i 20 de juny

Cinc-cents cinquanta-tres alumnes, de cinc centres d'educació secundària de Vilanova i la Geltrú, han estat enguany els protagonistes dels projectes Mapadeball i Cantem! Dos projectes pedagògics que s'inclouen en les accions de dinamització comunitària, promogudes des dels equipaments escènics municipals (Teatre Principal i Auditori Eduard Toldrà).

Ambdós equipaments ofereixen una programació estable d'arts escèniques i música professional (Escena) en la que s'inclouen propostes artístiques consolidades de reconeguda trajectòria i propostes per part d'agents culturals de la ciutat, per tal de vincular els equipaments escènics i la programació professional amb la ciutadania.

A diferència d'anys anteriors, la situació sanitària ha obligat a adaptar els dos projectes. Per respectar els grups bombolla de cada centre s'ha fet un treball individualitzat. L'actuació final dalt de l'escenari, on interactuaven tots els participants, s'ha substituït per les actuacions dels diferents grups-classe i per  la projecció d'un documental que mostra, no només les representacions de cada grup de joves, sinó tot el seu procés de creació.

L'estrena dels documentals és oberta a tothom, de manera que alumnat, famílies i ciutadania en general pugui conèixer els projectes, el procés de creació i el resultat final.

El projecte Cantem!, s'estrenarà el dissabte 19 de juny a l'Auditori Eduard Toldrà, i el diumenge 20 de juny s'estrenarà el projecte Mapadeball al Teatre Principal. Hi haurà dues sessions, a les 18 i a les 20 hores, i les entrades es poden adquirir al web www.escenavilanova.cat.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha destacat la importància d'uns projectes que “introdueixen les arts escèniques a l'aula d'una forma més participativa, alhora que representa una eina útil pel professorat, que arriba fins els joves en forma de vivència i experiència positiva”. La regidora també ha destacat el procés de creació compartit entre alumnat, professorat i professionals de les arts escèniques. “Tots plegats viuen una experiència que va més enllà de l'àmbit educatiu. Una experiència personal que transmet valors als joves a través de la cultura, i alhora una eina de participació, treball en equip i cohesió social”.

Mapadeball

És la reformulació del projecte Tots Dansem que, des de fa sis anys, es du a terme al Teatre Principal, i forma part del Pla d'Impuls de la Dansa de la Generalitat de Catalunya i està coordinat amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal.
Elaborat per professionals de la dansa i les arts escèniques, està adreçat a l'alumnat de secundària, amb l'objectiu d'apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves, a través de valors com el treball en equip, la creativitat o l'autoestima.

Cantem
Des de l'any 2017 l'Auditori és l'escenari d'aquest projecte que, gràcies a la complicitat de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, s'elabora amb professionals de les arts musicals i de les arts escèniques. Com en l'anterior, s'adreça a l'alumnat dels centres de secundària amb l'objectiu d'apropar i fomentar la música, a través del cant coral, a més d'aportar valors com el treball en equip o la confiança personal i de grup.

Teatre Principal

Teatre Principal

Auditori Eduard Toldrà

Auditori Eduard Toldrà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Educació, Escena Vilanova, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració