Menú

Del 17 al 23 de maig se celebra la 18a edició de la Festa per una Societat Inclusiva

Comparteix:
11/05/2021 14:11

Principalment en format telemàtic, la festa oferirà activitat lúdiques, espais de debat i un cinefòrum

“Construir en diversitat per viure en igualtat” és el lema de la 18a edició de la Festa per una Societat Inclusiva, que enguany se celebra del 17 al 23 de maig.

La festa, de caràcter lúdic i molt arrelada a la comarca del Garraf, té com a objectiu contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre els beneficis que aporta la inclusió social d'infants, joves, i adults amb discapacitat a la societat, independentment de quina sigui la seva discapacitat i el seu grau d'afectació.

La situació sanitària, a causa de la Covid-19 fa que enguany el format de les activitats siguin telemàtiques, a excepció del cinefòrum, que es realitzarà presencialment, amb aforament reduït i segons la normativa del Procicat.

L'edició d'enguany s'estructura al voltant de tres línies:

- Activitats lúdiques per pensar i gaudir, a partir dels suggeriments de la pàgina web de la Festa. En aquesta web els centres educatius, esplais i famílies trobaran un ampli ventall d'activitats per realitzar amb infants i adolescents, així com els materials necessaris, idees i indicacions per la seva realització.

Les fotografies i vídeos de les activitats que es realitzin entre el 17 i el 23 de maig es poden enviar al correu electrònic festasocietatinclusivagarraf@gmail.com. Amb el material rebut es crearà el vídeo de la Festa per una Societat Inclusiva 2021.  

- Espais de debat, al voltant de tres eixos: L'escola inclusiva; la implementació de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat; i la vida independent de les persones amb discapacitat.

En total s'han previst sis espais de debat. Els dos primers se celebraran el 17 de maig i el 2 de juny i cal inscripció prèvia. La resta, entre els mesos de setembre i desembre.

-Cinefòrum sobre la pel·lícula “Bailo por dentro”.

Enguany la madrina de la festa serà la vilanovina Joana Massó Rodríguez. Artista, dissenyadora i investigadora de distopies socials, sota el nom de Jounis Design, llegirà en primera persona el Manifest a favor d'una Societat Inclusiva de les Persones amb Discapacitat.

També, com en edicions anteriors, hi haurà lectura del manifest a càrrec dels joves del programa d'inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual (TIMOL) dels centres d'espai, enguany a càrrec de l'esplai Pessigolles de Cubelles, de la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf i de la Plataforma Ciutadana del Garraf per un Empresa Inclusiva.

Dins el web també hi haurà vídeos d'actuacions de pallassos, jocs malabars i grups de música.


 

 

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Educació, Entitats, Infància, Joves, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració