Menú

Oriol Mitjà parlarà de les estratègies de prevenció davant la Covid-19 en el congrés RiscCAT

Comparteix:
21/04/2021 15:42

Segona edició del congrés de riscos laborals a VNG centrat en els efectes del Coronavirus a les activitats laborals

Oriol Mitjà participarà el 6 de maig en el congrés sobre riscos laborals RiscCAT, que es farà a VNG. L'epidemiòleg de la Fundació Lluita contra la Sida i Malalties Infeccioses parlarà de les noves estratègies de prevenció davant de la Covid-19 en el món laboral, en una jornada dedicada a analitzar els efectes del Coronavirus en l'àmbit del treball.

La segona edició de RiscCAT, el congrés de Prevenció de Riscos, Seguretat i Salut Laboral que se celebrarà, telemàticament, a VNG el 6 i 7 de maig, centrarà bona part de les ponències a analitzar l'impacte i afectació en la població treballadora i les empreses de la pandèmia. Persones expertes parlaran d'elements com ara els escenaris de risc, l'acció preventiva, els riscos psicosocials, les estratègies, campanyes i actuacions, i els plans de contingència.

La regidora d'Empresa, Conxi Martínez, ha destacat la voluntat de l'Ajuntament d'ajudar a les empreses a baixar la sinistralitat amb esdeveniments com el congrés de riscos laborals, "el congrés encaixa perfectament amb els nostres objectius, sobretot si es parla de salut". La regidora ho ha emmarcat en les accions que l'Ajuntament du a terme per donar suport a l'activitat econòmica, molt afectada per la Covid-19. "Amb el PRES, el Pla de Reactivació Econòmica, hem donat ajudes a les empreses, tenim un servei d'atenció a l'empresa, volem que els emprenedors ens coneguin, ajudem i col·laborem".

El degà d'Enginyers Garraf-Penedès, Xavier Jiménez, ha remarcat les ponències dedicades a la pandèmia "perquè ha tingut una forta repercussió a les empreses". A banda d'Oriol Mitjà, també hi haurà ponències sobre l'Impacte psicosocial de la COVID-19 en els treballadors, la Inspecció de Treball en temps de pandèmia i el paper dels serveis de prevenció en temps de pandèmia.

La segona jornada del RiscCAT, el 7 de maig, estarà dedicada específicament al món de la construcció.

L'organització del congrés és a càrrec del Col·legi Enginyers Garraf –Penedès i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El RiscCAT és un punt de trobada i referència per als professionals de la prevenció, i creix amb l'objectiu de continuar formant cultura de prevenció, posar a l'alça el valor i la importància que aquesta té, així com millorar les bones pràctiques de professionals i empreses, promocionar la seguretat en els entorns laborals i conèixer les últimes tendències del sector.

 

La inscripció és gratuïta. Més informació https://risccat.cat/

Conxi Martínez i Xavier Jiménez

Conxi Martínez i Xavier Jiménez

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració