Menú

Comença la campanya de vacunació al Museu del Ferrocarril

Comparteix:
15/04/2021 14:50

Avui i demà es vacunarà a VNG més de 1.000 persones de 60 a 69 anys

Aquest dijous s'ha obert el Museu del Ferrocarril de Catalunya com un dels espais de vacunació de capacitat mitjana de la regió Metropolitana Sud. La ciutadania d'entre 60 i 69 anys ja pot demanar cita per posar-s'hi la vacuna d'AstraZeneca a través de la web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

De moment el centre s'ha obert amb capacitat per administrar 550 dosis al dia en horari de matí i tarda. La resposta ciutadana ha estat molt positiva, i ja estan exhaurides totes les cites per avui dijous i divendres. Aquesta capacitat s'anirà adaptant en funció de la disponibilitat de les dosis que vagin arribant cada setmana. Així, l'agenda de la web per demanar hora s'anirà obrint a mesura que arribin noves dosis. Com que la programació a la web va variant dia a dia, es recomana a les persones d'entre 60 i 69 anys que la vagin consultant sovint per saber si hi ha disponibilitat.

Miquel Perona, director del Servei d'Atenció Primària del Garraf, ha explicat que “les persones de 70 anys o més rebran una altra vacuna, però la programació es farà directament des del seu CAP. Per tant, han d'esperar que els avisin des del seu equip d'atenció primària, que també va programant la vacunació en funció de les dosis que van arribant”.

L'alcaldessa Olga Arnau ha volgut agrair al Museu la cessió de l'espai i a la Conselleria de Salut, per haver dotat la ciutat d'un punt de vacunació massiva. També ha fet un símil amb l'espai de vacunació: “avui agafem un tren molt important per al municipi, per a la ciutat i per a tot el món. Aquesta parada ens aporta un bri més d'esperança per veure la sortida del túnel d'aquesta pandèmia. Mica en mica tornarem al moviment ordinari de la nostra vida”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha celebrat que s'ha reduït la mortalitat un 98 per cent a les residències gràcies a la vacunació.

La directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Pilar García, s'ha mostrat molt il·lusionada pel fet d'estrenar la reforma de la Nau del Pont-grua, de 1881, per una tasca de servei d'aquesta magnitud: “Els museus tenen una funció de servei a la ciutadania, sigui  educatiu, o sanitari en aquest cas. Hem anat adaptant les nostres funcions i objectius. En aquesta nau es van fer durant 6 anys les festes de la coordinadora d'entitats juvenils gràcies a un acord amb l'Ajuntament, i ara hem fet un altre acord amb l'Ajuntament i amb la Generalitat per tornar a cedir els nostres espais històrics”.

El punt de vacunació té capacitat per administrar fins a 1.900 dosis diàries, i segons les previsions d'arribada de més vacunes es podrà convertir en un punt de vacunació massiva, obrint també durant els caps de setmana. Mentrestant, s'ha tancat el punt de vacunació del Centre Cívic Sant Joan, on ja només es faran les proves PCR, i els CAP de Sant Joan, Jaume I i el CAPI Baix a Mar seguiran programant directament la vacunació de la població de risc i la més gran de 70 anys.

S`està vacunant persones de 60 a 69 anys amb cita prèvia

S'està vacunant persones de 60 a 69 anys amb cita prèvia

L`alcaldessa i el regidor de Salut han visitat el punt de vacunació el dia que es posava en marxa

L'alcaldessa i el regidor de Salut han visitat el punt de vacunació el dia que es posava en marxa

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració