Menú

Els Museus de VNG ofereixen propostes i visites aquesta Setmana Santa

Comparteix:
29/03/2021 14:41

Els mesos de pandèmia han accelerat l'adaptació de l'activitat museística als mitjans digitals

Fins a aquest diumenge 4 d'abril els museus de la ciutat han organitzat diverses activitats culturals per a tothom qui en vulgui gaudir aquesta Setmana Santa, sempre amb reserva prèvia per tal de complir amb les restriccions d'aforament.

Entre les activitats previstes, destaquen les visites comentades  i les portes obertes del primer diumenge de mes als diferents espais culturals, la visita comentada a l'exposició “El perquè de tot plegat”, una hora del conte sobre el tren, o una activitat per a pintar i amagar ous de Pasqua a la Masia d'en Cabanyes. Feu la vostra reserva aquí.

Millores als equipaments museístics

La situació excepcional derivada de la Covid-19 ha portat els museus de la ciutat a buscar solucions imaginatives mentre estaven tancats al públic. La prioritat dels equipaments ha estat mantenir l'oferta cultural per cobrir les necessitats de la ciutadania. És per això que s'han adaptat des del primer moment als mitjans digitals, potenciant diversos serveis en línia i creant noves eines de difusió, com el canal de Youtube del Museu Víctor Balaguer.

L' Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer (OAPVB), que acaba de presentar la seva Memòria de 2020,  continua adequant els espais culturals i realitzant reformes per millorar els seus serveis. Unes obres i millores que han de servir per continuar treballant en els objectius de dotar la ciutat d'una xarxa d'equipaments culturals de qualitat, a més d'enfortir l'estructura organitzativa dels museus i de reforçar la seva funció i el seu compromís social a partir de programes d'accessibilitat i inclusió social, tal com recull el Pla d'actuació municipal 2019-2023.

Així, al llarg de 2020 s'han fet inversions per part de l'Ajuntament, de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona per remodelar i optimitzar espais com la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, la Casa de Santa Teresa, el Museu Romàntic Can Papiol o l'Espai Guinovart (Torre Blava), amb l'objectiu de poder garantir un millor servei. Totes les reformes, inversions i millores de les eines de difusió cultural fetes al 2020 i el pla d'actuació per al 2021 estan detallats a la Memòria 2020 de l'OAPVB.

El Museu Víctor Balaguer ha obert un canal de Youtube

El Museu Víctor Balaguer ha obert un canal de Youtube

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració