Menú

El Teatre Principal es converteix en plató de TV3 per al programa ‘Celebrem', que s'emetrà a partir del 15 d'abril

Comparteix:
24/03/2021 13:17

Els vilanovins Guillem Albà i Pau Escribano són els artífexs d'aquest programa d'entreteniment que posa en valor la cultura feta al nostre país

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú acull aquests dies l'enregistrament del nou programa “Celebrem” que emetrà TV3. Un programa que neix fruit d'un acord entre la Televisió de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, que va fer l'encàrrec als vilanovins Guillem Albà i Pau Escribano.

L'espai, que barreja entreteniment, humor i cultura, es grava a Vilanova per petició d'aquests dos directors i guionistes, que expliquen que “el Teatre Principal reunia totes les condicions que requeríem com a plató, i ens feia il·lusió fer-ho a casa. No volíem que passés a Barcelona, volíem sortir de la capital”.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Adelaida Moya, s'ha mostrat molt agraïda com a ciutat: “és una oportunitat per mostrar la fortalesa, no només d'aquest teatre, sinó de les programacions culturals del territori, les que es fan fora de Barcelona. Som una xarxa de país que té una programació molt potent i transversal”. Moya ha destacat  la importància de la línia de suport a la creació que impulsa la nostra ciutat, “que durant la pandèmia hem intentat reforçar encara més, i hem comptat amb la participació dels creadors, artistes i tot aquest talent que tenim a Vilanova perquè poguessin aprofitar els equipaments mentre estaven tancats per preparar les seves creacions, i després per presentar-les”. Ara, segons la regidora, posar el Teatre i els exteriors de la ciutat com a plató per a un programa d'abast nacional serà “una manera de reivindicar els equipaments culturals públics del territori, i d'ajudar la ciutat a explicar qui som”.

La idea del Departament de Cultura de fer un programa per parlar de les arts escèniques i el món de la cultura que en aquests moments està patint una crisi, s'ha pogut materialitzar amb aquest programa, que ha comptat amb el “suport inestimable”, segons Guillem Albà, de la Regidoria de Cultura i els recursos tècnics i humans del Principal, especialment per a la recerca i gestió de públics i per la gestió de gravació d'exteriors a la via pública.

Guillem Albà, que a més del guió i la direcció és el presentador del programa, explica que “és un programa a d'entreteniment i cultural d'humor, per riure. Cada programa inclou un número d'arts escèniques d'alguna companyia catalana de dansa, titelles, circ,... i com que passa en un teatre, hi passen coses divertides. Finalment l'hem pogut gravar amb públic, al 50% d'aforament, i això em permet jugar amb ells, gravant-lo tot d'una tirada, com un directe, cosa que s'agrairà després com a espectadors de tele”.

L'altre guionista i director, Pau Escribano, diu que “Celebrem té una lectura molt directa, volem fer un programa que sigui una festa, una celebració, que sigui divertit i per passar-ho bé. A més d'elements culturals, hi ha convidats i esquetxos, a més de “cameos” de gent coneguda. També inclou una part dedicada a la improvisació en la que passegem per Vilanova”.

Els 5 programes s'emetran els dijous després del Polònia i l'APM a partir del 15 d'abril i fins al 13 de maig.

Els assajos i les gravacions amb públic s`estan fent durant aquest mes de març

Els assajos i les gravacions amb públic s'estan fent durant aquest mes de març

L`actor vilanoví Guillem Albà és el presentador. Foto: David Ruano

L'actor vilanoví Guillem Albà és el presentador. Foto: David Ruano

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Escena Vilanova, Reactivem VNG
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració