Menú

L'Ajuntament ofereix subvencions a hotels, bars i restaurants

Comparteix:
22/02/2021 16:11

La nova convocatòria preveu una rebaixa del 50% de l'IBI als hotels, i rebaixes en les taxes d'escombraries i terrasses de bars i restaurants

L'equip de govern portarà dilluns a Ple les subvencions econòmiques destinades als sectors de l'hoteleria, bars i restauració, uns sectors molt afectats pels tancaments i restriccions derivats de l'emergència sanitària per la Covid-19.

Pel que fa als hotels, se'ls ofereix una subvenció del 50% de l'Impost sobre Béns Immobles de la quota de l'exercici 2020. En el cas de bars, cafeteries i restaurants, hi ha dos tipus de subvencions: el 25% de la Taxa d'Escombraries de l'exercici 2020, i també la subvenció de la part corresponent al quart trimestre de 2020 de la Taxa d'ocupació del domini públic amb taules i cadires (taxa de terrasses).

Conxi Martínez, regidora d'Hisenda, Empresa i Innovació, i Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, s'han reunit amb el sector hoteler per explicar-los aquestes novetats a les que s'havien compromès a la darrera reunió.

La regidora ha explicat que la reunió d'avui amb el sector hoteler de la ciutat ha de servir també “per escoltar com estan, quines perspectives tenen, i per recordar que al pressupost d'aquest 2021 també hi ha una part destinada a les ajudes a aquest sector. Es tracta d'escoltar-los i ajudar-los al màxim que puguem”.

Els ajuts provenen de la partida d'un milió d'euros que es va modificar al pressupost de 2020 per donar ajudes al sector econòmic. D'allà van sortir les dues convocatòries d'ajuts a les empreses, i ara aquesta.

Per la seva banda, en nom dels hotelers de la ciutat, Joanaina Escales, de l'Hotel Cèsar ha explicat que “estem molt contents perquè l'IBI és un dels costos més importants per a un hotel. S'ha d'agrair que l'Ajuntament ens va escoltar i té l'actitud d'arribar acords. Ara hivernem, i cal aprofitar aquests moments per veure quin tipus de turisme volem tenir. Però per a això l'empresa ha d'existir, cal mantenir la infrastructura d'aquestes petites empreses familiars”.

Les subvencions es podran sol·licitar a partir del 8 de març, de dues maneres: la convencional, a través d'un formulari que trobaran al web de l'Ajuntament, o bé de manera més àgil i proactiva, ja que el mateix Ajuntament enviarà directament aquest model perquè només calgui omplir-lo. En tots dos casos caldrà adjuntar dos documents: una declaració responsable conforme estan al dia fiscalment amb l'Ajuntament, l'Agència Tributària i la Seguretat Social; i un document del banc que acrediti el número de compte bancari per ingressar la subvenció un cop aprovada.

Les noves subvencions són compatibles amb les ja concedides per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinades a empreses, i també amb les subvencions d'altres administracions. Cal recordar que les empreses i comerços que no es van presentar a la primera convocatòria, encara poden fer-ho a la segona, fins a l'1 de març. La Regidoria d'Empresa també pot acompanyar les empreses en els tràmits per sol·licitar ajuts d'altres administracions com la Generalitat.

L`Ajuntament s`ha reunit amb els hotelers per anunciar les ajudes

L`Ajuntament s`ha reunit amb els hotelers per anunciar les ajudes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració