Menú

El Punt de Voluntariat celebra els 2 anys de funcionament en plena forma

Comparteix:
01/02/2021 12:47

L'Economat és un dels projectes on es deriven més persones voluntàries

El Punt del Voluntariat de Vilanova i la Geltrú continua en plena activitat en aquests temps de pandèmia, i ha fet 27 derivacions a projectes cooperatius l'any 2020. Coincidint amb el segon aniversari d'aquest servei municipal, l'alcaldessa Olga Arnau i el regidor de l'Oficina d'Entitats, Adrià Guevara, han visitat l'Economat, el projecte de la ciutat on es deriva més gruix de persones voluntàries.

Aquestes darreres setmanes el servei ha recuperat la modalitat de funcionament de supermercat, que s'havia hagut de reconvertir en el lliurament de lots tancats durant la pandèmia. Actualment s'hi atén unes 700 famílies, i funciona gràcies a una setantena de persones voluntàries.

Olga Arnau ha explicat que “L'Economat és l'exemple d'un projecte que ha multiplicat els usuaris a causa de la pandèmia. En el pressupost municipal per a aquest 2021 es triplica la partida per poder donar resposta a les necessitats creixents de la crisi social, econòmica i sanitària”.

El 29 de gener de 2019 es va presentar el Punt de Voluntariat de VNG. En el primer any de funcionament, hi van contactar 95 persones, es van fer 81 entrevistes personalitzades i 71 derivacions de persones voluntàries a diferents projectes d'entitats, especialment a Càritas, Amics de la Gent Gran i la Creu Roja. També es va derivar persones voluntàries a OXFAM – Intermón, la Fundació Sant Antoni Abat, Junts en Acció, Associació Alè, Fundació Catalunya la Pedrera, Grup ATRA, Casa d'Empara, Banc del Temps , Formació i Treball, Voluntariat per la llengua, Malalts d'esclerosi múltiple, AFAMMG, Autisme amb Futur i Garraf Coopera.

Al Portal d'Entitats es van publicar 11 crides de voluntariat i informació de 47 projectes de voluntariat de 17 entitats.

El segon any de funcionament, el 2020, ha estat marcat per la pandèmia de la Covid-19 i el confinament. El voluntariat s'ha hagut de reinventar i adaptar a les mesures de seguretat de cada moment. Malgrat totes les limitacions, 73 persones s'han adreçat al Punt de Voluntariat, s'han fet 40 entrevistes (telemàtiques, amb cita prèvia o telefònicament) i 27 derivacions de persones voluntàries als diferents projectes d'entitats com Garraf Coopera, Càritas, Amics de la Gent Gran, Grup Atra, Formació i Treball, OXFAM – Intermón, AECC – Catalunya, Creu Roja, Fundació Sant Antoni Abat i AFAMMG.

Actualment a la web Oficina d'Entitats – Punt de Voluntariat hi ha publicades 9 crides de voluntariat i 53 projectes de voluntariat de 18 entitats.

El regidor de l'Oficina d'Entitats, Adrià Guevara, ha volgut “fer una crida a sumar-se al voluntariat, que si bé sempre és necessari, ara en temps de pandèmia s'ha demostrat que cada vegada són més les persones que necessiten algun tipus d'ajuda i acompanyament”.

 

Xarxa Ciutadana de Suport

Que Vilanova i la Geltrú és una ciutat solidària s'ha mostrat en diverses ocasions, i sobretot durant el confinament, quan calia organitzar una xarxa de suport per atendre necessitats urgents dels col·lectius més vulnerables, i van sorgir centenars de persones voluntàries.

La Xarxa Ciutadana de Suport va néixer de la crida de l'Ajuntament a les entitats de la ciutat davant la situació de confinament. Està formada per més de 300 persones voluntàries de 30 entitats de la ciutat, així com persones que han ofert el seu suport a títol individual.

Així, han estat col·laborant en tasques com portar la compra a gent gran, anar a buscar medicaments a la farmàcia, donar suport a l'Economat de Càritas, col·laborar en l'Espai Sopem, fabricar material sanitari com mascaretes, bates, peus, pantalles i gorres; reparar ordinadors i tauletes per a infants vulnerables, o vigilar les platges de VNG per protegir el corriol camanegre. En total, entre els mesos de març i juny, es van realitzar uns 500 serveis.

L`alcaldessa i el regidor de l`Oficina d`Entitats han visitat l`Economat

L'alcaldessa i el regidor de l'Oficina d'Entitats han visitat l'Economat

L`Economat torna a oferir servei de supermercat amb els punts assignats

L'Economat torna a oferir servei de supermercat amb els punts assignats

L`espai s`ha remodelat per adaptar-se a les necessitats actuals

L'espai s'ha remodelat per adaptar-se a les necessitats actuals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats, Participació, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració