Menú

Un documental sobre Joan Magriñà dóna el tret de sortida a la commemoració del 25è aniversari de la seva mort

Comparteix:
21/12/2020 14:12

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i l'associació LicexBallet col·laboren en la catalogació del fons del ballarí i coreògraf vilanoví

Divendres es va presentar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'audiovisual sobre Joan Magriñà que dóna el tret de sortida a la commemoració del 25è aniversari de la mort del ballarí i coreògraf vilanoví.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i l'associació LicexBallet, que aplega els deixebles de Joan Magriñà, van començar el 2013 una col·laboració per a la catalogació del seu fons. Una col·laboració que ara s'ha vist reforçada amb la signatura d'un conveni.

Carme Cavaller, presidenta de l'associació Licexballet, va remarcar en l'acte de signatura que “aquest acte que és un pas més en aquest merescut reconeixement de la tasca i l'aportació que el mestre Joan Magriñà va fer per la cultura de la seva estimada Vilanova i la Geltrú i pel món de la dansa”. Cavaller va voler agrair els responsables de la Biblioteca Víctor Balaguer “per ajudar en l'ordenació, identificació, catalogació i inventari del fons documental de Magriñà, contribuint a respectar la seva voluntat envers el seu patrimoni”.

Una tasca conjunta que segons Jordi Medina, regidor de Patrimoni Cultural, ha de servir per “preservar la memòria, el llegat, i el coneixement que té Licexballet perquè no només sigui de la ciutat de Vilanova i la Geltrú, sinó a nivell de país. Totes aquelles persones que vulguin fer recerca al voltant de la dansa i d'aquest personatge podran venir a la Biblioteca i tindran accés al coneixement dels deixebles d'aquest mestre”.

Medina va mostrar la voluntat de donar a la figura de Magriñà el reconeixement que es mereix a nivell nacional, i va demanar disculpes com a Ajuntament “perquè durant molts anys la figura de Joan Magriñà ha estat poc valorada, i aquest era un deure que teníem. Per això volíem posar en valor aquesta efemèride de ciutat dels 25 anys de la seva mort. Malauradament, les circumstàncies de la pandèmia ens han portat dificultats a l'hora d'organitzar els actes de commemoració, que traslladarem a la primavera de 2021. Com a ciutat posarem el personatge al lloc que li pertoca, pel seu interès i repercussió a nivell nacional en el món de la dansa”.

El documental, que es podrà veure el dia de Nadal a les 21 h i per Sant Eseve a les 17 h a Canal Blau Televisió, fa un breu repàs per la biografia de Magriñà i la seva trajectòria com a ballarí, mestre i coreògraf, així com pel llegat que va deixar. Recull el testimoni directe d'alumnes, avui reunits en l'associació Licexballet, i s'il·lustra amb fons gràfics i documentals del seu llegat que es conserven a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

El documental es podrà veure per Canal Blau durant aquestes festes

El documental es podrà veure per Canal Blau durant aquestes festes

Licexballet i l`Ajuntament han signat un conveni de col·laboració

Licexballet i l`Ajuntament han signat un conveni de col·laboració

Els representants de Licexballet van visitar la mostra `El perquè de tot plegat`

Els representants de Licexballet van visitar la mostra `El perquè de tot plegat`

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració