Menú

El Mercat del Centre de VNG tindrà una aula gastronòmica per promoure el producte fresc de proximitat

Comparteix:
19/12/2020 9:55

L'alcaldessa i el regidor del 1r Sector han vist l'espai en construcció, durant la tradicional visita de Nadal als mercats municipals

Els mercats municipls de Vilanova i la Geltrú disposaran en els pròxims mesos d'una aula gastronòmica, ubicada al Mercat del Centre, per realitzar tallers de cuina, demostracions i activitats diverses vinculades a la promoció dels productes frescos i de proximitat. El disseny de l'espai, que tot just té les obres iniciades, és a càrrec de alumnat de l'EMAID, l'Escola Municipal d'Art i Disseny de la ciutat.

Aquest divendres l'alcaldessa, Olga Arnau, i el regidor de Producció del 1r Sector i Mercats Municipals, Jaume Carnicer, han estat els mercats de Mar i del Centre, en la tradicional visita per desitjar una bona campanya de Nadal i unes bones fetes als paradistes. Com cada any, els mercats promouen en aquestes dates activitats especials; dimarts 22 de desembre se sortejaran 5 vals per valor de 100 euros cadascun entre els tiquets de compra, i també durant la setmana que ve es realitzaran diversos tallers de cuina nadalenca per les xarxes socials.

A banda de comprovar l'ambient nadalenc als mercats, Olga Arnau i Jaume Carnicer han pogut veure l'estat de construcció de l'aula, un projecte que s'estrenarà durant l'any que ve. El nou espai gastronòmic pretén reforçar l'aposta per la cuina de mercat, de qualitat i amb aliments de producció local. Es preveu que aculli activitats com xerrades, maridatges, tallers infantils, promocions de parades i els seus productes, degustacions diverses, cuina d'autor, visites de personatges coneguts i presentacions de llibres, entre altres.

L'aula, un projecte amb l'EMAID

La participació de l'EMAID en el projecte és un dels valors afegits de la futura aula gastronòmica. El disseny de l'espai ha permès a l'alumnat de Projectes i Direcció d'Obres de Decoració treballar en un projecte real. El procés va començar visitant altres aules gastronòmiques i analitzant les necessitats, l'espai i la situació del mercat. En funció d'aquesta anàlisi, els alumnes van presentar diferents propostes, tant de dinamització de l'equipament com de disseny de l'aula.

La imatge final de l'espai recull diferents elements proposats pels estudiants de l'EMAID en els seus projectes. Serà un espai atractiu i obert, equipat amb funcionalitat i amb tota mena d'estris culinaris, on tothom podrà veure les activitats que es realitzin. L'aula gastronòmica estarà a disposició d'entitats, particulars, empreses, productors del primer sector i paradistes del mercat que vulguin promocionar-se. De fet, ja fa anys que els dos mercats municipals ofereixen algunes tardes de divendres un espai gastronòmic on s'han realitzat tallers de cuina marinera, cuina del Garraf, cuines del món o cuina d'aprofitament, entre altres. Serà, doncs, una oportunitat per donar continuïtat a aquestes iniciatives.

L'alumnat de l'Escola Municipal d'Art i Disseny que ha participat en el projecte són: Lorena Ardila, Mireia Anés, Gemma Guasch, Rosa Curiel, Gabriel Peredo, Anna Nakrou, Judit Molina, Andrea Navarro, Maya Di Maula, Estela Ramírez i Lluc Marí. La professora que ha guiat tot el procés ha estat Alícia Soler Orcal.
 

Olga Arnau i Jaume Carnicer han visitat els mercats municipals

Olga Arnau i Jaume Carnicer han visitat els mercats municipals

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració