Menú

Èxit de les exposicions d'aquest estiu a La Sala

Comparteix:
17/09/2020 15:51

Més de 5.700 persones han visitat les exposicions de la Festa Major i d'Armand Cardona. La mostra del pintor vilanoví era una de les activitats destacades del programa Escena

Les mesures d'higiene i seguretat davant la pandèmia per la Covid-19 han alterat la programació d'arts escèniques i visuals els darrers mesos. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, però, no ha volgut renunciar a la programació cultural i l'ha mantingut al Centre d'Art Contemporani La Sala amb tres exposicions, que han resultat un èxit rotund de públic.

Només durant els mesos d'agost i setembre, La Sala ha rebut un total de 5.734 visitants, que han pogut gaudir de les exposicions “Encomana't de Festa!” i  “La Cercavila de L'Imaginari”, així com també de l'exposició d'Armand Cardona Torrandell. Cal destacar que el públic ha estat sobretot familiar, i en algunes ocasions han repetit visita. Es tracta de molt bones xifres en només un mes i mig.

Després del confinament total, La Sala va reobrir el 26 de maig amb l'exposició de l'artista vilanoví Armand Cardona Torrandell, “Retaules de les gents, barcos, màquines, gats. 1956-1959”, que ha estat a la sala de les Columnes fins al 13 de setembre. El mateix artista va classificar la seva obra en cicles a partir de 1956: “cicle de les fires o retaules de les gents”,  “sèrie dels barcos, de les màquines i dels gats”, i finalment el “cicle de les testes”. La selecció d'obres que s'ha pogut veure és una rememoració de les primeres manifestacions públiques d'Armand Cardona com a pintor, provinent de col·leccions de Vilanova, amb una aportació destacada de la família de l'artista, sota la coordinació de Xavier Capdet. Del 26 de maig fins al 31 de juliol havien passat per l'exposició 376 visitants¿.

En el cas de les altres dues exposicions, van ser dels pocs actes que es van poder celebrar en el marc del programa de la Festa Major d'aquest 2020. “Encomana't de festa!” va ser a la sala de les Voltes de l'1 d'agost fins al 13 de setembre. El públic ha acollit amb il·lusió aquesta mostra de les figures i elements participants a la cercavila del Vot del Poble, complementada amb elements i indumentàries antics que habitualment no estan exposats al públic, a més de fotografies antigues, textos i material audiovisual.

Complementant aquesta exposició, a la Sala Oberta hi havia la mostra de la Cercavila de l'Imaginari, amb els diferents elements i les antigues llegendes locals als ulls dels infants. Les dues, comissariades per Xavier López, es van poder visitar amb ampliació d'horaris els dies de Festa Major.

Després d'aquesta temporada marcada per les restriccions, la Regidoria de Cultura està treballant per garantir la posada en marxa de la temporada Escena adaptada a la nova realitat de la pandèmia al Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà  i el Centre d'Art Contemporani La Sala, seguint les mesures sanitàries i de seguretat aprovades pel Pla Procicat i el Pla de represa del sector cultural de les arts escèniques i musicals de la Generalitat de Catalunya.

La ciutadania ha acollit molt bé la iniciativa de veure la cercavila en un espai expositiu

La ciutadania ha acollit molt bé la iniciativa de veure la cercavila en un espai expositiu

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració