Menú

Revetlla sense incidents ni aglomeracions a VNG

Comparteix:
25/06/2020 12:26

El tancament de les platges i les guinguetes han propiciat una celebració de la nit més curta de l'any lluny de la façana marítima amb poques intervencions de Policia Local, Punt Lila i Serveis sanitaris

La revetlla de Sant Joan de 2020, ha estat una celebració atípica marcada de ple per la Covid-19. Al tancament de les platges des del capvespre, escenari tradicional de celebració de la nit més curta de l'any a la ciutat, s'hi ha afegit també el tancament de les guinguetes de platja, evitant d'aquesta manera que moltes persones desestimessin baixar fins a la façana marítima i el  passeig.

Segons dades facilitades per la Policia Local i per la Regidoria de Convivència, responsable dels agents per la convivència i del punt lila, la revetlla de Sant Joan enguany ha estat “excepcionalment tranquil·la pel que fa a aglomeracions de persones”. Així mateix, no es va registrar cap incident destacable malgrat la presència d'algun grup reduït de joves fent botellot. La intervenció dels agents per la convivència va consistir, en aquest pocs casos, en informar el jovent de la normativa sobre convivència i civisme i en donar-los bosses de la brossa per tal que recollissin les deixalles.  

Punt lila

Enguany el Punt lila, que estava ubicat a la façana marítima, al parc de Ribes Roges, va informar i atendre un total de 33 persones, principalment noies de la franja d'entre 19 i 25 anys. La nit va transcórrer sense que calgués activar cap protocol ni fer ús de l'espai tranquil, habilitat a l'interior de l'Oficina de Turisme de Ribes Roges.

Intervencions de la Policia Local

La Policia Local de VNG va posar en marxa dimarts 23 a les 20.30 h, el dispositiu de la revetlla de Sant Joan amb el desallotjament i tancament de les platges, operació realitzada conjuntament amb efectius de la brigada municipal. Segons la Policia Local, el tancament va ser objecte de control i seguiment durant tota la nit per part de les patrulles del cos de seguretat i va ser respectat de forma generalitzada, exceptuant alguns casos que un cop localitzats van ser reconduïts evitant la presència de persones a la sorra.

Quant a les intervencions en matèria de seguretat ciutadana es van realitzar diverses actuacions conjuntament amb Bombers de la Generalitat per incendis de contenidors i per l'extinció de fogueres no autoritzades, amb la interposició de les corresponents denúncies. Pel que fa a la crema de contenidors, es van produir dos incidents, un al passeig de Ribes Roges i un altre a l'avinguda de la Collada.

Ja entrada la matinada la Policia Local va efectuar seguiment del tancament dels locals d'oci nocturn en compliment de l'horari establert. Pel que fa a les actuacions com a policia assistencial, destaca la intervenció per atendre una persona amb simptomatologia compatible amb un coma etílic a la zona de la rambla de la Pau. Un cop requerit el servei d'ambulàncies, tècnics sanitaris decideixen el trasllat fins a l'hospital de Sant Antoni Abat.

Intervencions sanitàries

En relació als serveis sanitaris realitzats durant la revetlla el recompte final d'intervencions ha estat de 6 assistències: 2 a causa d'intoxicacions etíliques, una de les quals va ser un menor que va ser recollit del lloc d'atenció pels seus progenitors; 1 servei d'atenció i trasllat fins a l'hospital; 2 atencions a menors per cremades lleus i 1 assistència a una persona amb mal de queixal.

El Punt lila, situat al parc de Ribes Roges, va efectuar una 30a d`atencions directes per demanda d`informació

El Punt lila, situat al parc de Ribes Roges, va efectuar una 30a d'atencions directes per demanda d'informació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Espai públic, Festa, Joves, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració