Menú

Repunt de les infraccions durant el cap de setmana de grups de joves i adolescents que no respecten les normes per sortir al carrer

Comparteix:
12/05/2020 13:39

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure s'han tornat a precintar per recordar que la pràctica esportiva ha de ser individual

Durant la vuitena setmana de confinament la Policia Local ha detectat un repunt en el nombre d'infraccions entre el segment de població adolescent tot observant grups de joves que queden en espais públics sense respectar els protocols de seguretat per sortir al carrer. Durant les nits del divendres, dissabte i diumenge les patrulles de la Policia Local han hagut d'intervenir en resposta a avisos de veïns de zones adjacents a places i jardins de la ciutat on es detectaven grups de joves concentrats sense mesures de seguretat i fora dels horaris establerts. Majoritàriament han estat grups d'adolescents que s'aplegaven per fer botellón als vespres. 

En l'actual estadi els menors de 14 anys únicament poden sortir dels seus domicilis en la franja horària de 12 a 19 h. i acompanyats per un adult. Els adolescents entre 14 i 18, es consideren amb autonomia per poder sortir sense acompanyament, però únicament per a les activitats permeses. Aquestes activitats són anar a comprar, llençar les escombraries, treure el gos a passejar i passejar en la mateixa franja horària que els adults, de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores de la nit. També poden sortir per a fer esport, cal recordar però que la pràctica esportiva ha de ser individual, mai en equips o en grups. Tampoc no es poden utilitzar les instal·lacions ni els equipaments esportius a l'aire lliure.

Per evitar aquestes concentracions o males pràctiques en el protocol de sortides a la via pública, la Policia Local ha precintat novament l'skate parc, les pistes del parc de Ribes Roges, la pista de futbol sala del carrer Vinyet, o les barres del Parc de Baix a Mar que eren punts on s'han detectat també concentracions de persones.

Cal recordar que Vilanova no va entrar el dilluns 11 de maig a la fase 1. Per tant, les trobades i reunions de fins a 10 persones no són possibles, així com tampoc es pot utilitzar el vehicle privat per dur membres d'una família que convisquin en un mateix domicili. Tampoc poden obrir encara els bars i terrasses amb el requisit d'ocupacio màxima del 50% i un aforament màxim de 10 persones que mantinguin sempre dos metres de distància de seguretat entre elles. Totes aquestes opcions no seran possibles fins que la ciutat no entri en la fase 1 del pla de retorn progressiu a la normalitat. Aquest ha estat el motiu pel qual la Policia Local ha denunciat dos establiments de l'avinguda del Garraf. En el primer d'aquests s'atenia els clients oferint consumicions des d'una finestra del local.  En el segon cas es va denunciar el propietari del bar per infringir el confinament i també s'ha identificat a quatre clients que hi consumien begudes pel mateix motiu.

En matèria de seguretat i prevenció, durant aquests dies s'ha continuat incidint en les recomanacions de seguretat i prevenció amb major atenció cap als col·lectius de persones que s'havien de desplaçar per motius laborals. Durant aquesta setmana, un grup de voluntaris de la Creu Roja han estat repartint mascaretes als usuaris de la línia R2 de Renfe i del serveis de bus interurbà amb Barcelona, l'Alt i Baix Penedès a la plaça d'Eduard Maristany.

Durant la vuitena setmana de confinament, el nombre de denúncies ha repuntat lleugerament  en relació a la progressiva davallada de les setmanes anteriors. S'han interposat un total de 101 noves denúncies des del dilluns 4 fins al diumenge 10 de maig. La Policia Local ha detingut en aquest període 3 persones més contra les quals s'ha obert diligències judicials per acumulació d'infraccions del confinament de forma reincident.

Pel que fa al nombre de controls policials aquesta setmana s'han desplegat 57 controls de la Policía Local i 8 controls conjuntament amb el Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia. Fruit d'aquests controls s'han identificat un total de 800 vehicles i 173 persones, una xifra molt menor de persones en relació a anteriors setmanes.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Esport, Joves, Salut, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració