Menú

L'Ajuntament de VNG avança en el Pla de Dinamització Econòmica de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
28/04/2020 14:49

S'hi contemplen 7 eixos, per impulsar i enfortir la dinamització econòmica de la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està elaborant el Pla de Dinamització Econòmica per a la ciutat, amb l'objectiu d'enfortir i incentivar el consum i el reinici de l'activitat econòmica de la ciutat, per fer front a la crisi derivada de la COVID-19. La regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, ha explicat que el document recull les mesures adoptades fins a dia d'avui en el període d'estat d'alarma, i també les propostes que estan preparant diferents grups de treball. “Hi incorporem una visió de futur que ens ajudi a trobar noves oportunitats i estratègies sobre les quals es basin les polítiques de recuperació, i superar d'aquesta manera els nous reptes que se'ns presenten”, ha manifestat la regidora.


El Pla de Dinamització Econòmica de Vilanova i la Geltrú consta de set eixos: l'adopció de mesures fiscals, el seguiment de l'afectació de la crisi i acompanyament a les empreses, la creació d'espais de debat i reflexió entre agents, la dinamització del consum i d'activitats a l'espai públic, l'enfortiment de l'economia a partir de la tardor, la innovació i la digitalització com a estratègia de recuperació econòmica, i l'economia social i solidària com a motor de dinamització i transformació social. En cadascun d'aquests set eixos es despleguen mesures com la modificació del calendari fiscal davant la manca de liquiditat de les empreses, l'exempció de taxes a empreses mentre no estiguin fent activitat, els plans de flexibilització i adaptació dels pagaments, la creació d'un mapa de consum responsable de la ciutat i la promoció del consum de proximitat, o el contacte permanent amb el teixit empresarial de la ciutat. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha fet reunions amb les principals entitats el sector econòmic com són la Federació Empresarial del Gran Penedès, el Gremi d'Hostaleria i Restauració, l'Estació Nàutica i Viu Comerç. També s'han creat cinc grups de treball col·laboratiu en diferents àmbits: turístic, tecnològic, formatiu, creativitat i entreteniment.


El document preveu també una nova formulació, a la tardor, de la Nit del Comerç i el Turisme, de la Fira de Novembre o la campanya de Nadal, entre d'altres, amb la voluntat de reforçar el teixit econòmic. “Amb aquest Pla pretenem enfortir la nostra economia davant els reptes i noves tendències econòmiques. Són mesures pensades per pal·liar la davallada econòmica com a conseqüència de l'estat d'alarma, però també inclou mesures que ens han de servir per a aprendre i descobrir-nos noves oportunitats”, ha argumentat la regidora Conxi Martínez.

Aquest Pla és un document viu, que es nodrirà amb les diferents aportacions i idees de tots els actors econòmics del teixit empresarial de la ciutat. “Tots estem implicats en el benestar comú, en la recuperació de les empreses, dels autònoms, del comerç, de la ciutadania...per tant, necessitem un impuls transversal, global, i col·laboratiu. Com a ciutat hem d'agafar aquest lideratge, i ho hem de fer procurant no deixar ningú en el camí, acollint els qui veuen els seus somnis trencats i els qui veuen perillar el seu model vital”, afirma la regidora. Segons dades de l'Observatori Econòmic de la Mancomunitat Penedès-Garraf, arran de la crisi del coronavirus, hi ha 10.162 treballadors i treballadores del Garraf afectats per un ERTO.

Notícia relacionada
 

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Creació, innovació i tecnologia, Empresa, Fires
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració