Menú

50 persones de la Xarxa Ciutadana de Suport, en marxa per fer tasques de suport i subministrar aliments a col·lectius vulnerables

Comparteix:
27/03/2020 8:12

L'Ajuntament de VNG coordina les més de 450 persones inscrites, que s'avisen a mesura que fa falta

Una cinquantena de persones voluntàries estan mobilitzades aquests dies en el marc de la Xarxa Ciutadana de Suport, integrada per membres d'entitats de Vilanova i la Geltrú i coordinada per l'Ajuntament de la ciutat. Aquests dies aquest grup de suport està fent serveis a l'Economat, reposant aliments, preparant els lots per a les famílies, i repartint-los a domicili en el cas dels col·lectius més vulnerables, com gent gran i persones amb mobilitat reduïda. També donen suport a l'Espai Sopem, que segueix funcionant els dilluns i dijous per oferir un àpat als usuaris d'aquest servei, o així mateix es dediquen a fer la compra i el repartiment de medicaments i menjar a persones grans o en situació de vulnerabilitat. 

Des de la Xarxa Ciutadana de Suport es coordina també la recollida de material sanitari, com mascaretes, bates i guants, cedit per botigues i empreses de la ciutat, així com un grup de cosidores voluntàries per confeccionar-ne. Una altra de les tasques que fan és recollir el material sanitari que el col·lectiu de "makers" fabrica a casa seva amb impressores 3D. Des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'agraeix molt l'esperit comunitari que sorgeix en aquests dies de confinament. "La ciutadania té moltes ganes d'ajudar, a mesura que tenim demanda anem activant aquestes persones en diferents serveis”, afirma el regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga. Cadascuna d'aquestes persones disposa d'un kit amb material per a l'autoprotecció, amb una acreditació de la Xarxa Ciutadana de Suport, guants, mascareta, solució hidroalcohòlica, i un full explicatiu del funcionament de la Xarxa.

Mentrestant, són moltes les ciutadanes i ciutadans que, per compte propi, han posat en marxa iniciatives solidiàries com la confecció de mascaretes de roba o de bates d'hospital. Davant l'allau de voluntaris, es proposa també que abans d'oferir-se per fer tasques a fora, s'opti per preguntar als veïns més propers si necessiten ajuda. En aquest sentit, l'Ajuntament ha difòs, a través de les xarxes socials, un model de document per penjar a les comunitats de veïns i organitzar xarxes de suport al propi edifici.

L`Economat és un dels serveis que requereix més voluntariat

L`Economat és un dels serveis que requereix més voluntariat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Entitats, Participació, Salut, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració