Menú

VNG aposta per sumar prevenció i formació a la reivindicació en el Dia Internacional de les Dones

Comparteix:
04/03/2020 13:58

La lectura del manifest divendres i la manifestació de diumenge es complementen amb diverses activitats formatives i divulgatives

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, i la ciutat s'hi aboca un any més amb activitats de tota mena, posant l'accent en la divulgació i la formació.

Aquest divendres dia 6 la plaça de la Vila serà l'escenari d'una decoració al·legòrica amb la simbologia de l'essència femenina connectant amb la saviesa  ancestral  de  la  Mare  Terra,  per  commemorar  el  desè aniversari del grup Dona Identitat Diversitat de la regidoria de Convivència i Equitat. A les 12 h es farà la lectura  del  manifest  commemoratiu,  a  càrrec  de  Saloua  Chriyaa, presidenta de l'associació Joudur Wa Afak, i Malak Talha Chriyaa.

Diumenge 8 de març a les 11 h començarà la manifestació  feminista  del  8M, amb el lema “Juntes  i  diverses  lluitem  pels nostres  drets”.  Sortirà des de la plaça  del  Port, rambla amunt, i acabarà a la plaça de la Vila. La manifestació està organitzada pel Casal de Dones Ca la Tomasa. Tot seguit, a les 12 h, la biblioteca del Museu Balaguer acollirà la taula rodona: "Viure el càncer en l'entorn laboral de la dona", organitzada per l'Associació Marinada amb diverses  testimonis.

Pel mateix diumenge, i al voltant d'aquest dia, els Museus de Vilanova i la Geltrú han organitzat activitats especials. Les podeu consultar totes aquí.

La regidora de Convivència i Equitat, Marta Guinda, ha destacat que aquest any es fa una aposta per la formació: “el Ple de l'Ajuntament ha aprovat recentment el Protocol Comunitari de Prevenció i Abordatge de violències sexuals en l'espai públic a Vilanova i la Geltrú, i volem oferir formació als i les joves que tinguin interès en incidir en la prevenció de les violències masclistes i les violències sexuals als espais d'oci del seu entorn”. És per això que s'ha organitzat un curs de Joves Agents de Prevenció, de 25 hores formatives en col·laboració amb el projecte Noctàmbul@s. Consta de 6 sessions, els dissabtes al matí cada quinze dies, i comença aquest mateix dissabte. Les persones interessades que tinguin entre 18 i 35 anys poden trobar més informació i inscriure's aquí.

Entre les altres activitats de divulgació de temàtica feminista previstes per als propers dies destaca la presentació  del  llibre  “Trencar  el  silenci”, de  Mireia  Boya. L'autora parlarà del seu llibre dijous 12 de març a les 19.30 h al Casal de Dones, organitzat pel Casal de Dones ca la Tomasa i l'associació de Dones La Frontissa.

D'altra banda, el Cineclub Sala1 ha organitzat un cicle de cinema de pel·lícules dirigides per dones: el 3 de març amb “Sofia”, el 10 de març amb “El reflejo de Sibyl”, el dia 17 amb “Dios   es   mujer   y   se   llama   Petrunya”, el 24 amb “The Farewell”, i el dia 31 “Retrato  de  una  mujer  en  llamas”.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG també s'ha sumat al Dia de les Dones amb exposicions i hores del conte. Podeu consultar tota la programació de l'Àgora d'Equitat aquí.

La façana de l`Ajuntament, amb la decoració al·legòrica el 8M de 2019

La façana de l'Ajuntament, amb la decoració al·legòrica el 8M de 2019

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració