Menú

VNG acull el Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista del Garraf-Penedès

Comparteix:
19/02/2020 14:18

Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, l'ha inaugurat aquest matí

El conseller Chakir el Homrani ha inaugurat a Vilanova i la Geltrú el SIE (Servei d'Intervenció Especialitzada) Garraf-Penedès, un recurs de la Generalitat de Catalunya que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec.

El Homrani, acompanyat pel secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha anunciat que a finals d'any s'haurà doblat la xarxa de SIEs existent a  Catalunya: “volem tenir presència al territori, necessitem aquesta capil·laritat per poder donar resposta a les dones que han patit violència masclista, i a les seves filles i fills”. Fins ara, a banda dels serveis locals com el SIAD, les dones que volien anar a un SIE s'havien de desplaçar a Sant Feliu, Igualada o Tarragona. “Tenim molts deures en l'àmbit de la violència masclista i de la igualtat afectiva, però amb els SIEs posem el nostre granet de sorra per avançar en la recuperació i en la reparació”, ha dit el conseller, que ha destacat el treball en xarxa i interdisciplinar que posa la dona en el centre.

L'any 2019 els 8 SIEs existents van atendre prop de 5.00 dones i 1.150 infants, Aquest 2020 es preveu poder-ne atendre el doble, en un servei que s'ofereix sense pressa i sense límit de temps. L'alcaldessa Olga Arnau ha explicat que a Vilanova el SIAD va fer 350 atencions el 2019. “Malauradament aquesta xacra hi és, i a banda del SIAD que ja oferíem fins ara a nivell municipal, els SIE de la Generalitat són una necessitat de país. I avui podem oferir un espai digne per poder ampliar l'acompanyament d'aquestes dones, fills i filles a tot el procés de recuperació per tal de refer i començar una nova vida exempta de violències”, ha dit Arnau, que ha estat acompanyada per la regidora d'Acció Social, Convivència i Equitat, Marta Guinda; i la regidora d'Educació, VNG Inclusió, Dependència i Ocupació, Mercè Mateo.

Per la seva banda, la directora del servei, Susana Conesa, ha volgut agrair la tasca de totes les treballadores del servei, i s'ha mostrat satisfeta del seu funcionament després de dues setmanes de la posada en marxa. Conesa ha recordat que treballaran al voltant de tres eixos de treball: l'atenció directa, la vessant comunitària i el treball en xarxa amb tots els recursos de la comarca, i la prevenció, sensibilització i defensa dels drets, dirigit a la ciutadania, especialment a persones joves i a totes les dones.

El SIE compta amb un equip de professionals multidisciplinar, integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret. Els seus objectius principals són oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa; proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència masclista; potenciar programes de prevenció, assistència i reparació com: el programa d'acollida, d'atenció social, d'atenció psicològica per a dones, d'atenció psicològica infantil i juvenil, d'atenció jurídica, d'atenció socioeducativa o de mediació intercultural i treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones.

EL servei s`ubica al carrer de Josep Llanza

EL servei s'ubica al carrer de Josep Llanza

Fotografia amb les regidores dels municipis del servei

Fotografia amb les regidores dels municipis del servei

Chakir El Homrani ha signat el llibre d`honor de l`Ajuntament

Chakir El Homrani ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Dones, Infància, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració