Menú

El Teatre Principal acull la presentació de la nova temporada Escena Vilanova

Comparteix:
27/01/2020 12:42

‘La Rambla de les Floristes' del TNC, els concerts de Clara Peya i Javier Ruibal, l'estrena de ‘La Tempesta' o la 1a exposició de Cardona Torrandell a Barcelona, són algunes de les propostes que es podran veure de febrer a juny a la capital del Garraf

La nova temporada Escena Vilanova arrencarà amb força el 29 de febrer amb la representació de ‘La Rambla de les Floristes', de Josep Maria de Segarra i produïda pel Teatre Nacional de Catalunya. Aquest serà el tret de sortida d'una programació àmplia, variada i adreçada a tots el públics on es combinen espectacles professionals amb noves creacions, programació de cinema o produccions que són fruit del programa de Suport a la Creació Singulart.

La nova temporada d'arts escèniques, musicals, arts visuals i cinema, que es va presentar ahir en un acte obert al públic al Teatre Principal, va tenir com a 'cicerone' el periodista i músic vilanoví Marc Bala i va estar amenitzada amb l'actuació de l'orquestra Janio Marti Project, que amb el seu espectacle ‘Harlem Group Days' actuaran al maig a l'Aditori Eduard Toldrà. Durant la presentació, a la qual també hi van assitir els regidors del Govern municipal Xavier Serra i Blanca Albà, els assistents van fer un petit tast dels diferents espectacles, produccions i exposicions de la nova temporada. L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau va destacar “l'aposta per una programació cultural de qualitat des del convenciment que cal promoure l'accés universal a la cultura des de la iniciativa pública i des de les institucions”. Olga Arnau va qualificar la cultura com “a motor transformador de la societat, perquè a través de la cultura ens expressem com a societat però també ens permet projectar la societat que volem construir”.

Per la seva banda la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Adelaida Moya, va posar l'accent en el fet que és una programació que “engloba una quantitat d'espectacles molt i molt gran i molt variada, per intentar abraçar tot el públic i arribar als interessos de tothom”. En aquest sentit, la regidora Moya ha afirmat que “hi ha una combinació entre aquells espectacles de gran format com la gira que fa el TNC amb ‘La Rambla de les Floristes' amb propostes més arriscades que de vegades costa trobar escenaris on programar-les”. Adelaida Moya ha explicat que l'objectiu també és “donar l'oportunitat de sortir al Teatre Principal i l'Auditori a apostes de petit format més arriscades i noves produccions”.

A l'hora de fer alguna recomanació la regidora de Cultura ha reconegut que “se'm fa difícil, perquè tota la programació és altament recomanable”  només cal donar un cop d'ull “via xarxes o al llibret que s'ha publicat a totes les propostes que de febrer a juny d'enguany es programaran a la ciutat”.

A banda dels espectacles esmentats, destaquen de la nova temporada Escena Vilanova que es desenvoluparà al Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala el viatge musical que protagonitzarà Clara Peya amb el seu darrer treball ‘Estómac' o el concert de Javier Ruibal amb ‘Paraísos Mejores' en el marc del 40è FIMPT a l'Auditori Eduard Toldrà. Les exposicions ‘Elogi del malentès' i ‘Retaules de les gents, barcos, màquines, gats. 1956-1959', d'Armand Cardona Torrandell a La Sala o l'estrena a la capital del Garraf de ‘La Tempesta' de Shakespeare a càrrec de la companyia Parking Shakespeare. En aquesta darrera producció, ha explicat Adelaida Moya “hi hem col·laborat amb altres ciutats mitjanes com Mataró, Granollers, Reus i Vilanova amb les que sempre hem estat encapçalant projectes de suport a companyies per tal de programar-los un itinerari de representacions”.

Finalment, d'aquesta nova programació que s'estrenarà el 29 de febrer al Teatre Principal en destaca també la proposta per fer créixer nous públics d'arts escèniques a través dels programes pedagògics ‘Tots Dansen' i ‘Cantem'. Ambdós dedicats a alumnes de secundària dels instituts de la ciutat. Segons ha explicat la regidora Adelaida Moya “són una oportunitat per a l'alumnat d'entrar en contacte amb les arts escèniques no com a espectadors sinó com a protagonistes”. La regidora de Cultura ha qualificat els projectes com a “educativament molt enriquidors”.

Quant a la venda d'entrades i abonaments, es podran adquirir a partir de l'1 de febrer, els abonaments, i del 2 de febrer les entrades, tant per internet com a les taquilles del Teatre Principal.

Les temporades #Escena a la capital del Garraf són una opció de consum cultural plenament consolidades tal i com mostra el fet que durant el 2019 han estat un total de 20.678 espectadors i assistents els que han gaudit de les diferents propostes programades sota el paraigua de la programació d'arts escèniques, musicals, visuals i de cinema de VNG.

Pots consultar tota la programació #Escena en aquest enllaç

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració