Menú

El temporal Glòria obliga a tancar escoles i instal·lacions esportives i fa caure 40 arbres

Comparteix:
22/01/2020 13:30

L'Ajuntament de VNG demana precaució a la ciutadania fins que finalitzi el temporal. A partir d'aquest migdia es preveu que es reactivin les pluges fins demà al matí

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua demanant precaució davant l'episodi de pluges, que a partir d'aquest migdia s'ha reactivat en el marc del temporal que està afectant tot el país des de dilluns al vespre. En una compareixença del Govern municipal per informar de les afectacions que s'han produït a la capital del Garraf, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Seguretat i Protecció Ciutadana, Esports i Gent Gran, Blanca Albà i la segona tinenta d'Alcaldia i regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, han explicat el desenvolupament de l'operatiu al voltant del temporal així com les afectacions a l'espai públic i en edificis municipals.

Blanca Albà ha informat de les mesures que es van decidir ahir a partir del migdia com ara la recomanació que l'alumnat no anés avui a les escoles, “perquè hi havia molts elements inestables a la ciutat i es pretenia evitar al màxim els desplaçaments”. A més a més, Blanca Albà ha explicat que es van tancar les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els passos sota la via que van quedar inundats. Quant a les afectacions en instal·lacions esportives, la regidora d'Espai Públic ha explicat que “a les pistes d'atletisme han caigut diversos arbres, amb afectació als carrils i al tartà, s'ha inundat el pavelló Casernes i ha entrat aigua a les pistes de l'Isaac Gálvez i de la Collada mentre que al camp de futbol s'ha inundat sota les graderies”.

D'altra banda, segons dades facilitades per l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), que avui ha suspès les classes, s'han tancat les escoles Llebetx, el Margalló i l'Institut de Baix-a-Mar, mentre que la resta de centres educatius han fet la recomanació que no hi vagi l'alumnat. Segons ha explicat la regidora d'Espai Públic Marta Jofra, en els centres educatius s'han registrat caigudes de branques i arbres, trencament de vidres, entrada d'aigua i afectacions en el sistema elèctric. Quant als centre educatius que estan oberts, Marta Jofra ha dit que “han registrat poca afluència d'alumnat”.

Així mateix en el recompte d'incidències, la regidora d'Espai Públic, ha xifrat l'episodi d'ahir fins aquest matí “en 132 trucades a la Policia Local; 40 arbres caiguts, dels quals 7, són palmeres; 30 intervencions per despreniments en façanes; 82 senyals de trànsit caiguts; 18 semàfors sense servei i talls puntuals de trànsit en carrers o en carreteres, com la de l'Arboç”. Quant a les dades meteorològiques, Marta Jofra ha manifestat que “meteorològicament ha estat una tempesta excepcional” i ha informat que l'estació ubicada a Casernes ha recollit les següent dades: “104 l/m2 de pluja acumulada i un cop màxim de vent ahir de 57 km/h, mentre que a l'estació situada al centre de VNG s'han registrat ratxes de vent de fins a 84 km/h”.

Treva de pluja al matí, reactivació a partir del migdia

Segons les informacions que arriben dels serveis de protecció civil i Generalitat, la previsió és que malgrat la treva que s'ha produït aquest matí, les pluges es reactiven a partir del migdia i podran tornar a ser intenses durant la tarda, nit i matinada. Per aquest motiu la regidora de Seguretat i Protecció Ciutadana ha insistit a demanar precaució i seny a la ciutadania ja que “s'ha desactivat l'alerta del ventcat però es manté l'alerta inuncat”. En aquest sentit, Marta Jofra ha afegit “demanem precaució davant la reactivació de la pluja, precaució a les lleres dels torrents i que no s'accedeixi a les zones arbrades, evitar l'ús del cotxe i no passar per passos sota via si estan inundats”. Així mateix es recomana seguir les indicacions i senyals de trànsit. Des del govern municipal s'ha agraït la col·laboració ciutadana, que ha permès als serveis municipals i cossos de seguretat poder realitzar les seves tasques, així com també als treballadors municipals en actiu pel pla d'emergència municipal i que s'han coordinat de manera eficient per tal de minimitzar els efectes del temporal Glòria a la ciutat.

Finalment, la regidora Blanca Albà ha manifestat que la previsió indica que demà la tempesta serà més residual i es preveu que les escoles funcionin amb normalitat.

 

Podeu consultar l'actualitat de les previsions en aquest enllaç

Podeu consultar l'evolució del radar de pluges en aquest enllaç

 

.

.

.

.

.

.

.

.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració