Menú

El dia del voluntariat homenatja les persones que donen vida a les entitats

Comparteix:
04/12/2019 11:39

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies lliura el XXVI premi Voluntariat de la Generalitat a la Fundació Espigoladors

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, un dia per reconèixer i agrair la tasca que realitzen cada dia milions de persones voluntàries d'una manera altruista i sense esperar res a canvi.

Aquest any 2019 la Generalitat de Catalunya ha decidit celebrar el Dia Internacional del Voluntariat a la nostra ciutat, i ha omplert aquest dimarts l'Auditori Eduard Toldrà. L'alcaldessa, Olga Arnau, ha recordat que "Avui, amb aquest acte, reconeixem la capacitat de donar, donar temps i donar amor". Arnau també ha volgut “encoratjar i animar els membres de les entitats a gestionar els vostres projectes, perquè avui en dia sabem que és difícil trobar relleu a les entitats”.

L'acte, presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha servit per lliurar el XXVI Premi Voluntariat de la Generalitat de Catalunya 2019, que ha estat per a la Fundació Espigoladors, pel seu projecte “Espigolar”, un voluntariat innovador, transformador, transversal i propulsor de la cohesió social. El premi també ha atorgat dues mencions honorífiques: a la Fundació Marianao, pel projecte “Suma”; i a l'entitat Justícia i Pau, pel programa de voluntariat en favor de la reinserció i rehabilitació de persones recluses als centres penitenciaris catalans. El conseller ha agraït la tasca del públic de l'Auditori: "El voluntariat és allò de què ens hem de sentir més orgullosos. De la voluntat d'implicar-se en el bé comú, des de qualsevol àmbit" .

L'acte també ha servit per presentar el vídeo “Connecta't al Voluntariat de Vilanova i la Geltrú”, en el que han participat 17 entitats de voluntariat de diferents àmbits: social, esportiu, educatiu, d'oci i temps lliure, mediambiental o sociosanitari. El vídeo ha estat realitzat per Jaume Fargas, del Taller de Cinema.

Finalment, s'ha fet el lliurament de premis i diplomes del concurs “Capta el voluntariat”, de fotografies presentades per les entitats vilanovines, fetes pels seus voluntaris. El primer premi se l'ha endut Marga Serra, de Vilanova Actua, amb “La preestrena”; el segon ha estat per Joan Guasch, de Voluntaris del Garraf, amb ”Fill meu, tu has guanyat”; i el tercer, per Mireia Soler, d'Oxfam Intermón, amb “Transmetent valors”.

L'Oficina d'Entitats i el Punt de Voluntariat

L'any 2016 la Regidoria de Participació de l'ajuntament vilanoví va impulsar l'Oficina d'Entitats per donar suport a totes les entitats a les ciutat. Actualment, al Registre Municipal d'Entitats hi ha més de 400 entitats registrades, que representen l'ampli teixit associatiu de la ciutat. Recentment, per agilitzar la consulta dels principals tràmits d'interès per a les entitats, s'han incorporat al Portal d'Entitats els enllaços als tràmits que es poden fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament.

A banda, el gener de 2019 es va impulsar el Punt de Voluntariat, que s'adreça a persones interessades a col·laborar amb les entitats. Així, se'ls informa sobre les entitats i projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat, se'ls assessora per escollir el projecte que més encaixi amb la persona, s'acompanya en l'experiència de voluntariat, i s'ofereix formació. En el cas de les entitats, s'ofereix difusió de les crides de persones voluntàries, acompanyament en la redacció del projecte de voluntariat, i formació.

En aquests mesos 90 persones han contactat amb el Punt de Voluntariat, s'han fet 76 entrevistes personalitzades i 65 derivacions de voluntaris/es a diversos projectes d'una vintena d'entitats.

Podeu veure fotografies de l'acte en aquest àlbum

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració