Menú

S'impulsa una xarxa antirumors

Comparteix:
16/10/2019 14:55

La Regidoria de Convivència i Equitat impulsa una formació per crear agents antirumors entre les entitats de la ciutat

Els ajuntaments de VNG i Sant Pere de Ribes estan treballant conjuntament amb l'Àrea de Programes i Territori de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania en un Programa de Xarxa antirumors, amb l'objectiu d'ajudar a desmuntar rumors i estereotips sobre diversitat cultural i afavorir les relacions basades en la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu davant les diverses discriminacions que dificulten la convivència als municipis.

Les entitats es poden apuntar a una de les dues edicions, gratuïtes, que es faran de 18 a 20.30 h a l'IMET:

Primera edició: els dilluns 28 d'octubre i 4, 11, 18 i 25 de novembre.

Segona edició: els dimecres 30 d'octubre i 6, 13, 20 i 27 de novembre.

Per inscriure's s'ha d'enviar un correu a convivenciaiequitat@vilanova.cat.

El contingut d'aquesta formació és el resultat d'una enquesta que la Regidoria de Convivència i Equitat va fer el passat més de juliol entre les entitats de la ciutat per determinar quins rumors i discriminacions es detecten en el municipi, amb l'objectiu d'organitzar una formació específica que aportés eines per poder pal·liar la rumorologia en l'àmbit de la diversitat cultural.

L'entitat responsable de la formació és la Fundació SURT, experta en aquest tema i amb una trajectòria molt àmplia, i que depèn del Servei de Promoció i Sensibilització ciutadana contra el racisme i les discriminacions, de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El curs “Com fer xarxa davant dels rumors, creem agents antirumors” vol oferir una visió positiva de la diversitat versus la generació d'estereotips, prejudicis i discriminacions, explicant com fer xarxa al municipi, i oferint un contraargumentari com a eina per desmuntar rumors. També ofereix nocions de comunicació i llenguatge inclusiu per a la gestió de la diversitat cultural. Es parlarà de nous conceptes al voltant de la interculturalitat, prejudicis i estereotips, racisme, xenofòbia i discriminació, i s'explicarà com dissenyar accions de sensibilització antirumors des de diferents disciplines: elaboració de campanyes a les xarxes socials, accions teatrals i/o musicals, o elaboració d'articles o manifestos amb la col·laboració dels mitjans de comunicació.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració