Menú

VNG commemora el Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI

Comparteix:
28/06/2019 13:28

La lectura d'un manifest, la bandera amb l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament, i actes com una hora del conte especial serveixen per celebrar el 28 de juny

Aquest migdia s'ha fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual, que se celebra el 28 de juny. Enguany es commemoren els 50 anys dels fets de Stonewall, a Nova York, que van iniciar el moviment LGTBI.

Els actes institucionals de commemoració han començat a les 9 del matí, quan s'ha penjat al balcó de l'Ajuntament la bandera de l'arc de Sant Martí.

A les 12 del migdia, davant la porta de l'Ajuntament, s'ha fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia de l'Alliberament LGTBI, a càrrec de Lídia Titos, escriptora, directora de cinema i membre d'una família homoparental.

El manifest insisteix en els canvis que s'han produït, i els que no, en els 50 anys que es commemoren d'aquell dia en que la policia de Nova York va irrompre al bar d'Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d'arrestar els qui hi havia.

La lectura del manifest ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Olga Arnau, que ha recordat que "sense drets civils no hi ha llibertat civils", i que, "per tal d'avançar cap a una societat plena, seguirem el camí que va engegar fa temps l'Ajuntament de la ciutat, amb avanços com l'aprovació, el passat mes de desembre, del pla de la diversitat sexual, afectiva i de gènere".

 Per la seva banda, la regidora Adelaida Moya ha enumerat les dificultats que ha tingut el col·lectiu LGTBI al llarg dels anys, i ha recordat que no es pot abaixar la guàrdia perquè encara hi ha molt camí per recórrer a la nostra societat.

Aquesta tarda, a les 18 h, la mateixa plaça de la Vila acollirà una sessió especial de l'Hora del conte, amb "Contes de tots colors". L'activitat, gratuïta, està organitzada per Biblioteques Vilanova Geltrú. Anirà a càrrec de l'associació lúdica Els Bitxos, i està adreçada a infants a partir de 3 anys.

.

.

.

.

.

.

La lectura del manifest s`ha fet davant l`Ajuntament

La lectura del manifest s'ha fet davant l'Ajuntament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Convivència, Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració