Menú

La Policia Local promou una campanya de prevenció de furts a la gent gran

Comparteix:
25/06/2019 13:40

En els darrers mesos ha augmentat el nombre de denúncies de gent gran víctimes de furts, un cop han retirat diners de determinades entitats bancàries

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha iniciat una campanya de prevenció de furts a la gent gran, després que durant els darrers mesos s'ha detectat un augment d'aquesta tipologia delictiva, que té com a principals víctimes les persones de major edat, un cop han retirat diners de les entitats bancàries.

Segons l'anàlisi de les denúncies i dels mapes delinqüencials, els indicadors sostenen que els autors/es d'aquests furts es concentren principalment al voltant de les entitats bancàries de la zona centre: rambla Principal, avinguda de Francesc Macià i avinguda de Cubelles.

La campanya consta de diferents fases. La primera, iniciada la setmana passada per part d'agents de barri i proximitat, ha consistit a informar de la problemàtica als responsables i empreses de seguretat de les entitats bancàries, al voltant de les quals es detecta un major nombre d'incidents, per tal que siguin conscients de la situació i per demanar-los la seva col·laboració en el moment de detectar el perfil de l'autor/a.

La segona fase de la campanya, que comença avui i s'allarga fins al dia 28 de juny, consisteix en la fase d'execució. En aquest període s'incrementarà la vigilància a la zona per part d'agents uniformats i de paisà, amb l'objectiu d'identificar els autors/es i així intentar reduir al màxim o eliminar la problemàtica.

En una tercera fase, es promouran consells de seguretat i d'autoprotecció al col·lectiu de la gent gran, en aquest i d'altres àmbits que els puguin fer vulnerables a ser víctimes de fets delictius. Aquesta fase que contempla la difusió i distribució de díptics informatius s'allargarà durant els mesos vinents, en funció dels resultats obtinguts.

La campanya també posarà l'accent mitjançant consells i recomanacions a les xarxes socials, però en aquest amb un missatge especialment adreçat als familiars de les persones grans, que en són els principals usuaris.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració