Menú

L'Ajuntament de VNG promou cultura als barris de la ciutat

Comparteix:
16/03/2009 14:20

Per segon any es posa en marxa un programa per descentralitzar l'oferta cultural i fer-la més propera i integradora

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, ha endegat per segon any el programa Cultura als Barris. La important transformació urbanística i demogràfica que ha viscut la ciutat en els darrers anys ha fet decidir promoure també activitats culturals en les zones allunyades del centre, per tal d'aproximar-les a tots els ciutadans i ciutadanes. La primavera del 2008 ja es va definir el programa Cultura als Barris, que torna enguany.

Alguns dels objectius de Cultura als Barris són difondre una programació cultural estable a tota la ciutat per tal de captar nou públic, integrar les zones perifèriques amb la resta de la ciutat i generar un hàbit de mobilitat entre les activitats que es promouen al centre i les dels barris. El programa implica la coordinació amb les associacions i entitats veïnals, amb la finalitat d'aconseguir que la programació cultural en l'espai públic serveixi de mecanisme per afavorir la relació i la cohesió social.

Seguint la iniciativa de l'any passat, el 2009 el programa Cultura als Barris proposa espectacles de teatre i música als carrers i places, dins de la programació estable de març, abril, maig i juny de la Regidoria de Cultura. La primera de les propostes es va celebrar el passat dissabte 7 de març al Centre d'Art Contemporani La Sala amb l'espectacle musical Guasavi. Les properes cites seran el diumenge 17 de maig als jardins del Molí de Vent amb l'espectacle de carrer Tubs...?, el diumenge 28 de juny a l'església de Sant Joan, on se celebrarà un concert del Cor jove de l'Orfeó Català, i l'exposició que es podrà veure del 12 de juny al 12 de juliol a La Sala, titulada Capta el Nucli Antic.

En el programa de Cultura als Barris del 2008, la Banda de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat va encetar la proposta amb tres concerts celebrats a Mar, el Molí de Vent i el Nucli Antic. A la tardor, i amb la complicitat de les Biblioteques Municipals, es va presentar el projecte Bibliomercat, gràcies al qual aquests equipaments surten de les seves parets, treuen els llibres al carrer i tenen presència al Mercat de Mar, amb l'objectiu d'apropar la lectura entre persones no habituades a anar a la biblioteca, traslladant-la a espais poc corrents i creant així nous punts de servei i nous usuaris. Des de la seva posada en funcionament el Bibliomercat ha rebut molt bona resposta per part dels ciutadans i ciutadanes.

Espectacle Tubs?

Espectacle Tubs?

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració