Menú

Els mercats municipals repartiran bosses compostables durant tres dies

Comparteix:
04/03/2009 10:43

La iniciativa vol sensibilitzar paradistes i consumidors per adoptar hàbits que afavoreixin el comerç sostenible i responsable

Entre demà i dissabte els mercats del Centre i de Mar preveuen repartir més de 5.000 bosses cent per cent compostables en substitució de les de plàstic. Vilanova i la Geltrú s'uneix d'aquesta manera a la campanya Mercats sostenibles, promoguda per la Diputació de Barcelona, amb la finalitat de reduir les bosses de plàstic i de fomentar l'ús de materials adequats per al seu tractament i reciclatge. 

La mesura cerca la sensibilització tant dels paradistes com dels clients, que podran reutilitzar-les i finalment dipositar-hi la brossa orgànica domèstica. La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha explicat que la campanya "identifica els mercats com espais on es promouen valors de ciutadania, no s'hi concentra simplement l'intercanvi comercial". Per això s'ha escollit aquest tipus de superfície de comerç urbà, on es promou el consum responsable, l'alimentació saludable mitjançant el producte fresc, la relació entre persones i la compra sostenible, ja que s'hi pot anar a peu i utilitzar envasos respectuosos amb el medi ambient. 

Així mateix, el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha explicat que s'està treballant per oferir properament una segona fase d'aquesta campanya, en què en lloc de bosses compostables es facilitaran cistells i, posteriorment, bosses promocionals de la ciutat "d'un material no agressiu amb l'entorn". Per a Tomàs Álvaro aquestes iniciatives s'encaminen a "anar canviant els hàbits i substituir les bosses de plàstic per alternatives, tal com ja era costum antigament"

El repartiment de bosses compostables als mercats municipals vilanovins està coordinat per les regidories de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat i de Medi Ambient. Es tracta d'una acció emmarcada en l'adhesió de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la campanya Catalunya lliure de bosses de plàstic, impulsada per l'Agència de Residus de Catalunya amb la finalitat que al 2010 s'hagi reduït efectivament la presència de bosses d'un sol ús. Recordem que a Vilanova i la Geltrú cada any es llencen 15.470.000 bosses de plàstic, que representen el 4% del pes total dels residus.

Bosses compostables

Bosses compostables

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració