Menú

L'Ajuntament destina més de 412.000 euros per reparar el mobiliari urbà a causa del vandalisme

Comparteix:
09/03/2009 13:19

Les persones denunciades poden substituir la sanció per treballs en benefici de la comunitat

Els actes de vandalisme produïts a la via pública i en concret al mobiliari urbà de la ciutat representen per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú una despesa anual de més de 412.000 euros. Durant l'any 2008 els diners que va destinar l'ajuntament a reparar i reposar diferent tipus de mobiliari van ser de 412.440 euros. Una xifra superior a la de l'any 2007, quan la despesa per aquest mateix concepte va ser de 361.630 euros.

Les papereres són un dels elements del mobiliari urbà que més desperfectes pateixen. El preu de cadascuna de les unitat és de 126,27 euros. Un altre tipus d'element que també pateix aquestes accions incíviques són els bancs per seure. El preu de cadascun d'ells és de 300 euros. Pintades i grafits, crema de contenidors o trencaments d'elements de l'enllumenat, portes i pilones, són també objecte del vandalisme d'uns quants.

Però a banda de destinar recursos econòmics a substituir i/o reparar aquests elements, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també realitza determinades accions educatives, fruit del treball transversal entre les Regidories de Via Pública, de Serveis Socials i la Policia Local. Es tracta del Servei de Mesures Alternatives d'Acció Educativa i/o en Benefici de la Comunitat, que dóna la possibilitat de substituir la sanció i els danys ocasionats al patrimoni municipal per un tipus d'activitat, basada en una cooperació no retribuïda en determinats serveis d'utilitat pública amb interès social.

Un dels objectius d'aquest servei és promoure la responsabilització dels propis actes, sobretot de les persones més joves, a través d'accions educatives i no solament a partir d'una sanció de tipus econòmic. També es persegueix reduir els actes incívics, millorar la convivència i implicar a la comunitat en la gestió del conflicte a partir de la col·laboració de diferents entitats ciutadanes que participen en aquesta acció.

Durant l'any 2008 s'han acollit a la substitució de treballs en benefici de la comunitat i/o mesures d'acció educativa un total de 28 persones. En tots aquests casos les mesures educatives i de treball per la comunitat han estat valorades de forma positiva i per tant no han hagut d'abonar la sanció. Per altra banda, cal destacar com a molt positiva la manca de reincidència en els joves que s'han acollit al servei.

Vandalisme

Vandalisme

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració