Menú

VNG celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Comparteix:
16/11/2011 10:19

Les activitats es realitzaran fins el diumenge 20 de novembre

Per commemorar el Dia Internacional dels Drets dels Infants, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de la Regidoria del Pla d'Infància i Adolescència, ha organitzat diferents actes que es realitzen durant aquesta setmana i durant el dissabte 19 i diumenge 20 de novembre.
Durant la setmana i en l'horari de funcionament, de 17 a 19 h, les ludoteques municipals i l'Espai de Lleure i Conciliació disposen de diversos jocs que promouen els drets dels infants. A més, també estan elaborant un mural sobre aquesta temàtica entre tots els nens i nenes que en són usuaris. 

A banda com a activitat central de commemoració d'aquesta diada, el dissabte 19 de novembre a la Biblioteca Joan Oliva es faran les següents activitats:
*11.30 h: Realització d'un punt de llibre sobre els Drets dels Infants
*12 h: L'hora del conte, a càrrec de voluntaris i voluntàries de Creu Roja Vilanova. Durant la sessió es narrarà un conte que promou la reflexió sobre els compromisos que acompanyen els drets dels infants. També es penjarà el mural realitzat pels nens i nenes de les ludoteques municipals.
L'activitat finalitzarà amb la lectura del Drets dels Infants, a càrrec de nens i nenes dels esplais de la ciutat. 

Diumenge, 20 de novembre, continuaran les activitats de commemoració de la diada amb una nova sessió del cicle 'Minicine' al Bosc Cinema Municipal, amb la projecció de les pel·lícules 'Crin Blanca' i 'El Globus Vermell'. Es tracta de dues pel·lícules del director Albert Lamorisse, que parlen de la infància i s'adrecen al públic a partir de 6 anys. Un cop finalitzin les projeccions hi haurà un debat final sobre la temàtica de la llibertat. 

A més, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha adherit a la campanya 'Els drets de l'infant, un compromís de grans i petits' promoguda des de la Fundació Catalana de l'Esplai i la Diputació de Barcelona. A nivell local, també s'ha promogut i aprovat per unanimitat una moció en el darrer Ple Municipal sobre els Drets dels Infants i s'ha enviat material didàctic i de suport a les ludoteques i espais de lleure de la ciutat per poder treballar aquesta temàtica amb els més petits de la Vila. 

Aquesta diada internacional té la seva raó de ser a partir de l'aprovació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant el 20 de novembre de 1989, on s'estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals dels infants.

festa drets infants

festa drets infants

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració