Menú

VNG celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Comparteix:
19/11/2011 14:01

La Biblioteca Joan Oliva ha estat l'escenari, aquest matí, de diverses activitats commemoratives. La celebració es tancarà demà amb una nova sessió del 'Minicine'

Vilanova i la Geltrú ha commemorat, al llarg del matí, el Dia Internacional dels Drets dels Infants. La Biblioteca Joan Oliva ha estat l'escenari de la celebració, durant la qual s'han realitzat diverses activitats dirigides als més petits. 

La jornada s'ha iniciat amb la realització d'un punt de llibre sobre els Drets dels Infants i, seguidament, s'ha dut a terme L'hora del Conte. Els voluntaris i voluntàries de la Creu Roja han estat els encarregats de llegir La kafija ja té ulleres i El nen maltractat, dos contes que tracten temàtiques relacionades amb els drets dels infants. 

Posteriorment, un nen i una nena que pertanyen als esplais de la ciutat han estat els encarregats de dur a terme la lectura dels Drets dels Infants. La jornada s'ha tancat amb el lliurament, a tots els nens i nens presents, d'un llibre i un adhesiu sobre els seus drets i d'un joc sobre els valors. 

Dia Internacional dels Drets dels Infants
Aquestes activitats, organitzades per l'Ajuntament de VNG amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Oliva i de la Creu Roja, han comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de VNG, i Ariadna Llorens, primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Infància. 

Demà diumenge continuaran les activitats de commemoració de la diada amb una nova sessió del cicle 'Minicine' al Bosc Cinema Municipal, amb la projecció de les pel·lícules Crin Blanca i El Globus Vermell. Es tracta de dues pel·lícules del director Albert Lamorisse, que parlen de la infància i s'adrecen al públic a partir de 6 anys. Un cop finalitzin les projeccions hi haurà un debat final sobre la temàtica de la llibertat. 

A més a més, cal destacar que durant tota la setmana les ludoteques municipals i l'Espai de Lleure i Conciliació han promogut, mitjançant diversos jocs, els drets dels infants i han elaborat un mural, que avui s'ha penjat a la bilblioteca, sobre aquest drets. 

A banda d'aquestes activitats l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha adherit a la campanya ‘Els drets de l'infant, un compromís de grans i petits' promoguda des de la Fundació Catalana de l'Esplai i la Diputació de Barcelona. A nivell local, també s'ha promogut i aprovat per unanimitat una moció en el darrer Ple Municipal sobre els Drets dels Infants i s'ha enviat material didàctic i de suport a les ludoteques i espais de lleure de la ciutat per poder treballar aquesta temàtica amb els més petits de la Vila. 

Aquesta diada internacional té la seva raó de ser a partir de l'aprovació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant el 20 de novembre de 1989, on s'estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals dels infants. 

Consulta els Drets del Infants

Dia Internacional dels Drets dels Infants

Dia Internacional dels Drets dels Infants

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració