Menú

L'Ajuntament incorpora a les bonificacions de l'IBI els habitatges cedits per lloguer social i els terrenys destinats a cultius ecològics

Comparteix:
07/01/2015 14:10

Descompte del 5% per als ciutadans i empreses que facin el pagament al gener de l'IBI i l'IAE

Un any més, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix la possibilitat d'estalviar-se un 5% de l'import de l'IBI i l'IAE si es fa efectiu al llarg del mes de gener. Les Ordenançes Fiscals per a l'any 2015 contemplen diversos beneficis fiscals entre els quals destaca la possibilitat de bonificar fins a un 40% en l'Impost de Béns Immobles si s'acompleixen requisits com ara no tenir saldos bancaris i actius financers superiors als 15.000 euros.

Com a novetat d'enguany, s'amplia la bonificació de l'IBI per als propietaris que cedeixin els seus habitatges a la bossa de lloguers socials. També entren en la bonificació d'aquest impost els terrenys destinats a cultius agroecològics. I també hi haurà bonificació de la Taxa d'Escombreries Industrials i de l'IAE per a les empreses que contractin treballadors amb contractes indefinits. En aquests tres supòsits, però, caldrà consultar les condicions.

Respecte l'any anterior, es manté la possibilitat de fraccionar els pagaments per imports inferiors a 3 mil euros, fins a 12 mesos sense interessos (cal fer la sol·licitud abans del 30 de gener) i la subvenció del 50% de la quota de l'Impost sobre Vehicles als aturats de llarga durada amb baixos ingressos, i a les petites empreses que tinguin pèrdues.

Continua també l'equiparació en els beneficis fiscals les famílies monoparentals amb les famílies nombroses i en els supòsits de dació en pagament d'habitatges, la bonificació o subvenció l'Impost sobre l'increment (la plusvàlua).

Quant a la dinamització econòmica, continuen vigents les bonificacions a l'Impost sobre Construccions, a la Taxa per intervenció en activitats d'edificació, i a la Taxa per intervenció integral en activitats per impulsar la rehabilitació, el manteniment del teixit productiu existent i per afavorir la implantació i creació de nova activitat econòmica.

Els ciutadans i ciutadanes interessats en obtenir beneficis fiscals de l'Ajuntament han de consultar les condicions necessàries en cada cas al Servei Municipal de Recaptació.

IBI

IBI

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Gestió tributària i recaptació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració