Menú

Vilanova i la Geltrú es promocionarà a les poblacions de la C-15

Comparteix:
30/11/2011 11:46

El Pla pretén incrementar el nombre de visitants procedents de les comarques de l'Eix Diagonal i promocionar la ciutat com a destí comercial, cultural i d'oci. També es millorarà la senyalització informativa

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsarà un Pla de Promoció de la ciutat a les poblacions de la C-15 amb l'objectiu d'augmentar el nombre de persones que escullen la capital del Garraf com a destí de curta durada per comprar, passejar, consumir en els seus establiments de restauració o gaudir de l'ampli ventall de propostes culturals i de lleure. Divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà l'Eix Diagonal, un eix de comunicació per carretera que uneix La capital del Garraf amb Manresa, passant per Vilafranca del Penedès i Igualada. L'alcaldessa ha equiparat aquesta obertura amb la posada en marxa dels Túnels del Garraf ara fa 20 anys. 'La importància d'aquesta nova via es pot assimilar a la dels Túnels del Garraf. S'obren moltes oportunitats per la ciutat i hem d'estar preparats'.

Tot i que Vilanova i la Geltrú ja exerceix com a capital comercial de l'àmbit de l'Alt Penedès, l'obertura de la C-15 farà augmentar també la mobilitat amb l'Anoia i el Bages. És en aquest sentit que la capital del Garraf vol incrementar el flux de visitants, amb accions de difusió de la ciutat sota un eslògan comú 'Gaudeix-ne'. Per Neus Lloveras 'el primer que cal fer és crear el desig de visitar la ciutat i la segona cosa és que les persones que vinguin un cop vulguin venir més vegades'. Les accions s'iniciaran aquest mes de desembre, coincidint amb l'obertura del nou eix viari, i s'aniran desenvolupant al llarg de l'any vinent.

El port, les platges, la gastronomia, el comerç o els museus són alguns dels elements que fan atractiva Vilanova i la Geltrú. Lloveras té clar que VNG té moltes potencialitats i que 'cal que ens assegurem que els visitants trobin una ciutat agradable, sense dificultats per transitar, una ciutat acollidora i simpàtica'


Canals de promoció i accions 

El pla de promoció utilitzarà, d'una banda, missatges visuals a les portes del cap de setmana, amb anuncis i espots en els mitjans de comunicació de les comarques per on transcorre la C-15 (3 de 8, La veu de l'Anoia i Regió 7, Manresa TV, Conca TV i Penedès TV). I, d'altra banda, amb cartells de gran dimensió i banderoles a l'entrada de la ciutat, venint des de Vilafranca del Penedès.

La millora de la senyalització informativa de la ciutat és un altre dels aspectes que contempla del Pla de Promoció, amb l'objectiu de facilitar la circulació dels vehicles que accedeixen des de la C-15 i la Ronda Europa. En aquest sentit s'ha previst la col·locació de nous panells direccionals, ubicats a la ronda d'Europa, a l'alçada de la cruïlla amb l'avinguda d'Eduard Toldrà, i a la ronda d'Europa a l'alçada de la cruïlla amb l'avinguda dels Països Catalans. 


SenyalitzacióNous panells direccionals


D'altra banda, el govern municipal ha fet una petició a la conselleria de Territori i Sostenibilitat demanant canvis en la senyalització informativa tant en la C-15 com en la C-31. Vies on hi manquen indicacions referents al Port, les Platges i el Centre Urbà. 


L'aparcament 

L'arribada de més visitants a la ciutat fa que l'equip de govern també treballi en el tema de l'aparcament de vehicles, principalment privats. Coincidint amb esdeveniments importants com la Revetlla de Sant Joan o la Fira de Novembre, l'Ajuntament ja ha posat en pràctica el pla d'aparcaments dissuasoris que han funcionat amb prou èxit. En aquest sentit, a més dels aparcaments municipals i espais d'estacionament regulat que hi ha distribuïts per tota la ciutat, es reforçarà entre els visitants la utilització dels següents aparcaments:

- ronda Europa, davant l'establiment AKÍ
- ronda Ibèrica, davant l'edifici judicial i darrera l'hospital de Sant Antoni Abat
- barri del Tacó, davant l'antiga fàbrica de ciment
- platja del Far

En casos més puntuals també hi hauria la possibilitat de poder utilitzar els aparcaments privats de diferents centres comercials.

RP Campanya promoció obertura C-15

RP Campanya promoció obertura C-15

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració