Menú

La discriminació salarial i la pèrdua de poder adquisitiu de les dones, a l'Àgora d'Equitat

Comparteix:
04/11/2011 14:55

La xerrada va anar a càrrec de dues representants dels sindicats CCOO i UGT

'De la discriminació salarial a la jubilació als 67. La pèrdua del poder adquisitiu de les dones' és el títol de la conferència celebrada ahir dijous a la Sala Noble de la Casa Olivella, dins la programació de tardor de l'Àgora d'Equitat. La xerrada anava a càrrec d'Anna Meregalli, responsable de les polítiques d'igualtat dels serveis públics del sindicat UGT de Catalunya i d'Anna Maria Carnicer, responsable de la dona del sindicat CCOO de l'Alt Penedès-Garraf.

Durant la conferència es va parlar de la discriminació salarial, des del punt de vista d'explicar què és i també del per què dóna, així com de les mesures positives que poden adoptar empreses i institucions per corregir-la. Aquesta discriminació, segons va explicar la ponent Anna Meregalli, es presenta moltes vegades com a criteris i pràctiques aparentment neutres, però que generen situacions de desavantatges salarials de les dones respecte als homes. Son situacions que condicionen les possibilitats d'accés, permanència i promoció de les dones en el mercat de treball. Les ocupacions mitjanes i baixes són les que tenen una major bretxa salarial. A Catalunya, les dones guanyen un 26% menys que els homes. Com a mesures positives per corregir aquests situació es van destacar accions com la implantació dels plans d'igualtat, l'aplicació i exigència del compliment de la legislació vigent, més formació ocupacional per promoure la carrera professional de les dones, i la implicació de tots els agents en la revisió dels horaris laborals.

Per la seva banda, la ponent Anna Maria Carnicer va parlar de la reforma de les pensions: el marc legal i l'impacte de gènere. Segons Carnicer, tot i que la reforma té aspectes positius, com ara les pensions de viduïtat i la reforma de les treballadores de la llar, s'ha de tenir en compte també els aspectes negatius, com ara la pèrdua que suposa l'ampliació del període de cotització, és a dir passar de 15 a 20 anys, el període cotitzat necessari per tenir dret a una pensió. Durant la xerrada es va posar de manifest el fet que les dones entren i surten del mercat laboral en diferents etapes de la seva vida, amb motiu de fer-se càrrec de les tasques reproductives i de cura, això fa que les dones tinguin una cotització inferior en un 39% respecte als homes. Sobretot, les dones que en els últims anys de la seva vida laboral gaudeixen de permisos, excedències i relacions laborals de jornada reduïda (mitja jornada), per tenir cura de persones grans.

xerrada agora equitat

xerrada agora equitat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració