Menú

La ONCE imparteix una sessió de formació als treballadors/es del Museu Víctor Balaguer

Comparteix:
24/03/2009 11:32

L'objectiu de la sessió era mostrar al personal del museu les pautes bàsiques de comportament vers les persones cegues o amb discapacitat visual

Els treballadors i treballadores del Museu Víctor Balaguer van realitzar, dijous de la setmana passada, una jornada de formació a càrrec d'un tècnic de la delegació de la ONCE a Catalunya. L'objectiu de la sessió era poder oferir al personal del museu unes pautes bàsiques de comportament vers les persones cegues o amb algun tipus de discapacitat visual.

La jornada incloïa una primera part teòrica d'explicació de les diferents patologies oculars i assessorament de com s'han de guiar pel museu. L'explicació es completava amb una part més pràctica en la que, per parelles, una persona assumia el paper de guia i l'altre amb als ulls tapats es posava a la pell d'un invident. L'activitat consistia en recórrer l'espai museístic, i fins i tot passejar pel carrer, per tal d'explorar l'entorn a nivell sensorial.

La sessió formativa s'ha realitzant pensant en millorar l'atenció que es dóna des del museu a un sector de públic el qual, des del passat mes de febrer té al seu abast un mòdul tàctil, dins el propi museu, anomenat La Mirada Tàctil. Es tracta d'una estructura formada per quatre peces tàctils gràcies a la qual es mostra la diversitat de les col·leccions que alberga el museu vilanoví. El mòdul sensorial també inclou un plafó de presentació i informació associada als objectes escrita en macrocaràcter per als visitants amb baixa visió, així com cartelleres escrites en braille amb tota la informació del plafó i de les llegendes dels objectes exposats. L'estructura també està dissenyada per facilitar l'exploració dels diferents objectes des d'una cadira de rodes.

Formació del personal del museu

Formació del personal del museu

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració