Menú

L'Ajuntament de VNG promou l'atenció al jovent amb l'Espai Jove, l'Espai d'Acció i Crea i Aprèn

Comparteix:
11/08/2008 9:58

L'objectiu és enfortir la xarxa d'atenció als nois i noies de la ciutat

Des de la regidoria de Serveis Socials i Salut i amb la col·laboració d'altres regidories de l'Ajuntament de VNG es plantegen l'Espai Jove, l'Espai d'Acció i Crea i Aprèn, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats dels infants i adolescents a partir del treball del seu temps de lleure.

La característica principal de l'Espai Jove i l'Espai d'Acció és el fet de treballar en grup per promoure el desenvolupament personal i social, ja que compartir determinades vivències en grup sovint accelera els processos de canvi.

En els espais es planteja el treball de grup amb l'objectiu marc d'oferir un espai integrador per als nois i noies i especialment per alguns d'ells que puguin presentar dificultats en els processos de socialització.

Espai d'Acció i Espai Jove

En l'Espai d'Acció el grup funciona dos dies a la setmana i s'estructura en dues àrees bàsiques d'intervenció que giren entorn de les activitats de taller i de les activitats programades. A banda, es programarà una sortida mensual o activitat extra que ha de respondre a uns objectius treballats anteriorment amb el grup de nois i noies guardant una coherència amb la línia del projecte.

A l'Espai jove, que també funciona dos dies a la setmana, s'estructura en tres àrees bàsiques d'intervenció que giren entorn les activitats de taller, les activitats de reforç dels aprenentatges i tècniques d'estudi i les activitats programades, i una sortida mensual o activitat extra, seguint els mateixos criteris que l'Espai d'Acció.

Els objectius generals són prevenir situacions de vulnerabilitat social en nois i noies oferint un espai obert on es treballin els processos de socialització i integració social; compensar mancances socioeducatives; i donar suport al desenvolupament integral dels nois i noies en el procés de descoberta i formació de la identitat.

Els destinataris de l'Espai d'acció són els infants entre 10 i 12 anys i l'Espai Jove va destinat a adolescents de 13 a 15 anys. A la ciutat hi ha tres grups de cada espai, amb un mínim de dotze places cadascun d'ells.

Crea i Aprèn (aules d'estudi)

El servei Crea i Aprèn pretén ajudar els infants en les seves dificultats d'aprenentatge i millorar els hàbits i tècniques d'estudi; intervenir en la millora de l'actitud, l'autoestima i l'adaptació a l'entorn d'aquells infants en situació de retard escolar, la família dels quals no hi pot fer front per dificultats diverses (econòmiques, manca de formació, etc...) mitjançant un reforç fora de l'escola.

Aquest servei pretén oferir als centres educatius i a les famílies un recurs de promoció dels aprenentatges, proactiu, partint de l'acció dels menors, que no sigui només compensatori ni substitutiu de l'escola ni de les funcions que ja desenvolupen altres recursos propis dels centres, com poden ser les aules d'acollida, les aules reduïdes i altres.

Els objectius generals són assegurar un nivell d'aprenentatges bàsics; reduir el fracàs escolar; implicar les famílies en el procés d'aprenentatge dels seus fills i filles; aconseguir un treball en xarxa amb les diferents institucions i entitats relacionades amb l'educació, tant formal com informal; i esdevenir un suport proactiu, espai de promoció que no sigui només compensatori dels dèficits d'aprenentatges.

L'aula d'estudi està orientada a nois i noies en edat escolar, coincidint amb l'educació primària obligatòria. El servei s'organitza en 3 aules d'estudi ubicades a diferents sectors de la ciutat, amb un mínim de sis alumnes per aula.

Activitat Espai Jove

Activitat Espai Jove

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració