Menú

Cursos de Photoshop al Campus Universitari de la Mediterrània

Comparteix:
21/08/2008 10:43

El curs 'Introducció al Photoshop. Maneig bàsic de les eines' està complert, però el de '20 efectes amb Photoshop. Maneig avançat de les eines', encara té places

El Campus de la Mediterrània organitza, de l'1 al 5 de setembre, el curs Introducció al Photoshop. Maneig bàsic de les eines. El monogràfic, dirigit per la dissenyadora multimèdia i periodista Dolors Pou, tractarà les eines del programa, les capes, els filtres, el tractament d'imatges, les diferents resolucions, el formats, els retocs fotogràfics i el tractament de les imatges per internet o per paper.

El curs 'Introducció al Photoshop. Maneig bàsic de les eines' està complert, però el de '20 efectes amb Photoshop. Maneig avançat de les eines', encara té places. Aquest curs té un cost de 135 euros i se celebrarà del 15 al 19 de setembre, de les 16 a les 20 hores (més cinc hores online), a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG). Més informació al web www.campusmed.net, trucant al 93 893 83 99, o enviant un correu electrònic a cum@vilanova.cat.

Els cursos formen part de l'ampli programa de Cursos d'Estiu 2008, formació permanent de professorat i crèdits de lliure elecció, del Campus Universitari de la Mediterrània de l'Ajuntament de VNG. 

Sobre Adobe Photoshop
Photoshop s'ha convertit en l'estàndard en retoc fotogràfic, però també s'utilitza en moltes altres disciplines del camp del disseny i la fotografia, com del disseny web, la composició d'imatges, l'estilisme digital, la fotocomposició, l'edició i el grafisme de vídeos i qualsevol activitat que comporti el tractament d'imatges digitals.

El programa Adobe Photoshop ofereix infinitat de possibilitats en el retoc d'imatges, des de filtres bàsics de retoc fotogràfic fins a complexos filtres a nivell artístic. Una de les aplicacions més populars del programa és l'anomenada 'cirurgia digital', aplicada a les fotografies dels cossos que apareixen als anuncis. L'eina de clonació permet copiar un segment d'una imatge i utilitzar-lo com un pinzell més. D'aquesta manera, és molt útil per treure imperfeccions a la pell.

Una altra capacitat que ofereix el programa és la de convertir una imatge capturada directament de la realitat en quelcom completament irreal. En aquest cas es poden fer servir eines de retall que permeten seleccionar una part de la imatge. Una vegada seleccionada aquesta part, se li pot aplicar un filtre. Per exemple, en un paisatge on hi aparegués un bosc i el cel de fons, es podria canviar el color del cel de blau a vermell. D'aquesta manera s'aconseguiria un efecte allunyat de la realitat.

Uns exemples clàssics de les possibilitats del Photoshop són els ajustaments de lluentor i contrast. Aquest filtre permet corregir irregularitats en imatges clares o fosques. És una eina ideal per solucionar problemes d'il·luminació. A més a més, també pot ser útil alhora de crear dramatisme en algunes fotografies. Totes aquestes aplicacions del programa es tractaran en el curs '20 efectes amb Photoshop. Maneig avançat de les eines'.

Dolors Pou, directora dels dos cursos
Dolors Pou serà la directora dels dos cursos dedicats al Photoshop. Dissenyadora multimèdia i periodista especialitzada en noves tecnologies, ha estat directora de disseny de l'edició digital del diari La Vanguardia. Actualment és cap del Departament a Barcelona de Xperience Consulting treballant en projectes per clients com El Mundo, La Vanguardia, Marca, Telva, Vueling, Spanair, Ajuntament de BCN, Principat d'Astúries i Andorra La Vella, entre altres.

campus

campus

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració