Menú

L'obra de Xavier Nogués al Balaguer

Comparteix:
14/11/2011 13:46

Aquest dijous es presenta el catàleg i l'exposició 'Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer'

El dijous 17 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició del fons Xavier Nogués del Museu Balaguer, i es presentarà el catàleg Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Víctor Balaguer. L'acte de presentació del catàleg anirà a càrrec de Cecília Vidal, autora i especialista en l'obra de l'artista.

El Museu Víctor Balaguer té en el seu fons trenta vuit peces de Xavier Nogués. El conjunt el formen pintures, gravats, un gerro i diferents vasos de vidre decorats.

Xavier Nogués (Barcelona, 1873-1940) va ser un artista pluridisciplinar, lligat als ideals del Noucentisme amb un tarannà irònic i satíric molt propi, considerat un dels millors gravadors catalans del segle XX.

La Fundació Xavier Nogués i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer van signar a principis d'any un conveni on es formalitzava la voluntat d'editar un catàleg de tota l'obra de Nogués que hi havia en els fons del Museu Balaguer. La iniciativa va anar a càrrec dels Amics del Museu arran d'una xerrada a càrrec de Josep Maria Cadena, president de la Fundació, en les instal·lacions del Museu l'any 2010.

Consulteu aquí el dossier de premsa

Xavier Nogués

Xavier Nogués

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració