Menú

240.000 visitants a La Fira de Novembre 2015

Comparteix:
18/11/2015 12:56

El Saló del Carnaval tindrà segona edició i seguirà coincidint amb les dates de la Fira

L'edició d'enguany de la Fira de Novembre ha acollit 240.000 visitants i supera en més 60.000 persones les xifres de l'edició anterior de 2014. El principal increment de 2015 és va produir diumenge ja que la fira va acollir un 128% més de visitants que l'any passat. Aquesta xifra es valora que ve donada pel fet que l'any passat el diumenge va coincidir amb la celebració del 9N i que la climatologia no va acompanyar gens. El divendres l'increment ha estat del 55%, mentre que el dissabte, ho ha estat de 7%. Les primeres dades recollides indiquen que el 67% del total de visitants han estat de la comarca del Garraf, mentre que la resta provenien de fora. Destaca el fet que el 10% del total de visitants és de la comarca de l'Alt Penedès. La resta ve de comarques força diverses, però destaquen el Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat.

El regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, va explicar ahir que encara s'està treballant en l'obtenció de més dades, que seran presentades d'aquí pocs dies, però que la sensació que es pot captar, després de la Fira de Novembre 2015, és que és va generar més moviment econòmic, i que existeix un major grau de satisfacció per part dels expositors. Si bé l'any passat es va fer un estudi d'impacte econòmic, que va mostrar com aquest certamen era capaç de generar un moviment de 2,5 milions d'euros al llarg dels tres dies de la Fira a la ciutat, enguany no s'ha dut a terme, "però es pot arribar a la conclusió que si hi ha hagut més gent, i la conjuntura econòmica ha millorat lleument, l'impacte econòmic ha estat superior. Sobre el grau de satisfacció dels expositors encara estem rebent enquestes i en breu tindrem les tabulacions i els indicadors de 2015 que presentarem aviat."

El regidor també va destacar que la fira "ha servit per accentuar el caràcter i la voluntat de capitalitat i lideratge que tenim a Vilanova i la Geltrú. La Fira ha estat capaç de congregar a molta gent de la comarca, cosa que ja intuíem però que ara s'ha demostrat, però el més interessant és que tenim un volum molt important de visitants que provenen de fora de les nostres contrades i que creuen que la nostra fira multisectorial té nombrosos punts d'interès."

Gerard Figueras també va valorar molt positivament la celebració de la primera edició del Saló del Carnaval. La mostra va comptar amb la participació de Vinarós, Altsasu, Torelló i Reus com a carnavals convidats que, a més de mostrar elements del seu carnaval, van oferir xerrades de presentació de les seves festes al Teatre Principal, i van participar en una taula rodona de posada en comú de les seves problemàtiques i visions de la festa. Destaca la col·laboració activa de la Federació d'Associacions del Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC), que a més de participar a la taula rodona esmentada, va fer una presentació del carnaval vilanoví on el president de la federació, Josep Maria Cendrós, va anunciar algunes novetats pel Carnaval de 2016, com el retorn de les grades a la plaça de la Vila el diumenge de les Comparses. La FAC també va ser l'encarregada que el Teatre Principal lluïs de manera especial, ja que el primer pis d'aquest equipament estava decorat amb una gran representació de les banderes de les diferents entitats i associacions que participen a les Comparses.

Tant l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, com el regidor Figueras, van assegurar que la continuïtat del Saló del Carnaval està assegurada, que hi haurà segona edició, i que seguirà coincidint amb la celebració de la Fira de Novembre. Gerard Figueras va explicar que "la proposta del Saló del Carnaval era molt austera i hem treballat amb un pressupost molt ajustat. Ara hem de veure que és el que ha sortit bé, que és la majoria de coses, i que és el que hem de millorar. Crec que la part més antropològica i cultural ha estat molt positiva i ha donat molt de sentit al que vol ser aquest Saló, mentre que la part més comercial, o industrial, cal treballar-la millor. Però vista l'afluència i l'acceptació que ha tingut el Saló, crec que ara serà més fàcil captar nous expositors."

Un altre dels aspectes que es van destacar en aquesta valoració de la Fira de Novembre va ser la nova distribució d'elements al recorregut del certamen. En aquest sentit Figueras va afirmar que "hem trobar un recorregut més equilibrat i amable." El regidor va arribar a la conclusió que havia estat un encert concentrar la venda directa, els food tracks i un escenari petit al capdavall de la rambla de la Pau. També va destacar el bon funcionament del parc de Baix-a-mar amb una més gran presència de les empreses nàutiques i de les entitats de la ciutat. Així mateix va valorar molt positivament la proposta de showcooking que, de manera conjunta ,van encetar el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Menja't Vilanova i Node Garraf, a la plaça de la Vila, per tal de promocionar la cuina de productes i receptes locals; així com el manteniment de totes les activitats de Viu Comerç, al mateix indret, amb una passarel·la molt activa i una bona representació comercial d'associats als estands.

La Fira de Novembre va ser inaugurada divendres, a la plaça de la Vila, pel Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Santi Vila. El conseller va voler felicitar "a l'alcaldessa Neus Lloveras, i a tot el consistori en general, perquè, una vegada més, afiancen la posició de Vilanova i la Geltrú com una capital de referència. I ho fan amb una gran habilitat i intel·ligència tot relacionant l'activitat econòmica en general, amb l'activitat cultural vinculada a l'oci, tal i com es pot veure amb el Saló del Carnaval." Vila va visitar tot el recorregut firal, inclòs l'estand de la ciutat de Vic que per primera vegada venia a Vilanova i la Geltrú. Aquest fet forma part d'una col·laboració entre ambdós ajuntaments que fa que Vic participi a la Fira de Novembre, i Vilanova i la Geltrú al Mercat del Ram de Vic

Al llarg de la valoració de la Fira de Novembre, el regidor Gerard Figueras també va anunciar que la setmana que ve, el dimecres i dijous 25 i 26 de novembre, Neàpolis acollirà a Vilanova i la Geltrú el XXIIè Congrés de Fires de Catalunya que organitza la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC). "Es la primera vegada que aquest congrés és fa a la ciutat i ve a demostrar la centralitat que Vilanova i la Geltrú té en aquest moment al país al voltant de les fires, que són un motor econòmic a tenir molt en compte." Al llarg del congrés l'empresa Bidfon presentarà el sistema de comptatge de visitants que s'ha fet servir a la Fira de Novembre el dos darrers anys per tal de conèixer el nombre de visitants i la seva procedència. 

Totes les fotografies de la Fira de Novembre 2015 les podeu trobar a FLICKR

valoracio fira

valoracio fira

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració