Menú

L'Ajuntament de VNG es compromet a ampliar i millorar el pas sota la via del carrer de la Llibertat

Comparteix:
29/05/2012 15:10

El Govern municipal va presentar ahir al Consell Assessor del Barri de Mar el projecte de modificació

"Ha estat una acció molt ràpida i eficaç per part de l'Ajuntament", amb aquesta rotunda afirmació Luís Luengo, president de l'Associació de Veïns del Barri de Mar, va qualificar ahir el compromís del Govern municipal de realitzar el projecte de modificació del pas sota la via del carrer de la Llibertat.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, van presentar el projecte al Consell Assessor del Barri de Mar. Durant la presentació, Neus Lloveras va parlar de la necessitat "d'obrir Vilanova i la Geltrú al mar, eliminar barreres psicològiques i integrar el barri de Mar a la ciutat". En aquest sentit també va parlar el regidor Joan Giribet qui va afirmar que "som conscients de la demanda que hi ha a la ciutat de fer realitat aquest projecte".

Segons Joan Giribet, com a Govern municipal "un dels nostres objectius és la dinamització econòmica de la ciutat i això també passa per la dinamització i reactivació econòmica del barri de Mar", malgrat no poder disposar d'una llei de barris per a aquesta zona de VNG. Així doncs, va explicar ahir el regidor d'Urbanisme el Govern ha treballat per aquest objectiu atenent "una de les demandes principals del barri que ajudarà a tenir una comunicació continuada de tot el carrer de la Llibertat".

La inversió econòmica per fer front al projecte, segons va explicar el Govern vilanoví davant del consell assessor, prové del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat que havia concedit 800.000 euros a la ciutat per fer l'Espai Jove. Davant la impossibilitat de fer front a aquest projecte "quantificat en alguns milions d'euros", segons va explicar l'alcaldessa Lloveras, el Govern municipal va creure oportú sol·licitar el canvi de destí de la subvenció a la Generalitat. La conformitat de l'administració catalana a poder fer el canvi de projecte ha estat qualificada per Neus Lloveras com "una bona solució per no perdre aquestes diners i alhora solucionar aquesta problemàtica històrica del barri i de la ciutat".

Característiques d'ampliació i millora del pas sota via del carrer de la Llibertat
Per explicar les característiques principals del projecte d'ampliació i millora del pas sota via del carrer de la Llibertat, que també contempla la reurbanització del tram comprès entre els carrers de l'Àncora i de Forn del Vidre,  va intervenir el cap de servei de Projectes, Jordi Miralles qui va assenyalar que el projecte s'estava realitzant des del Servei de Projectes de l'Ajuntament de VNG. 

En primer lloc, Jordi Miralles va posar de manifest que l'objectiu del projecte era millorar l'accessibilitat dels vianants, que en aquest cas també significava millorar la relació entre dues zones de la Vila, entre dos barris separats històricament per la barrera física que imposa la via del ferrocarril. Com a tret diferencial, cal dir que el pas del carrer de la Llibertat i el de la rambla de la Pau són els únics d'ús exclusiu per a vianants i que aquest darrer havia estat sempre un referent.

Segons Jordi Miralles el projecte contempla com a trets bàsics:

-accessibilitat per a tothom, mitjançant les rampes
-màxima amplada (gairebé 7 metres)
-recorregut visual continu, que aporta un sentiment de seguretat als vianants que hi passen
-compatibilitat amb les activitats de carrer. 

pas sota la via c. llibertat 2 Reproducció de la vista des de muntanya cap a mar

Pel que fa al tractament del paviment, el cap de servei de Projectes va explicar que segurament es prendrà com a referència el paviment del carrer de la Llibertat per donar continuïtat a la zona de vianants ja existent. D'altra banda i en relació als terminis d'execució, el regidor d'Urbanisme Joan Giribet va explicar que ara caldrà redactar el projecte i abans de juliol de 2013 l'obra ja ha d'estar adjudicada.

pas sota la via c. llibertat 1

pas sota la via c. llibertat 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració