Menú

Marala, Les Mécanos, Brut de Terre i Roseland Musical, amb l'espectacle "La Família Tambedou" s'incorporen al cartell del 43è FIMPT

Comparteix:
10/06/2024 12:07

Ana Crismán Arpa Flamenca i Les Mécanos obriran la nova edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, dijous 11 de juliol, a la plaça de l'Assumpció

Quan falta un mes perquè comenci el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú ja es coneixen els grups que completaran el cartell d'aquesta 43a edició.

Les noves incorporacions a la graella d'actuacions són Marala, amb Selma Bruna (Catalunya), Clara Fiol (Mallorca) i Sandra Monfort (País Valencià) Marala s'interessen per la tradició com a força d'innovació i partint de la música tradicional i la polifonia de les veus, traduint-la a la contemporaneïtat amb un discurs actual ens presenta un directe renovat, potent i actual.

Les Mécanos, és un grup de cant polifònic, provinents de St. Etienne, Auvèrnia. Des del 2018 es dediquen a explorar i recuperar el patrimoni oral occità i francès amb un repertori de cants populars occitans i percussions, mitjançant bombos i altres objectes de taller com ferralla, claus, tubs... Les Mécanos conviden a entrar al seu taller i gaudir d'un repertori de cançons de treball, cançons de lluita, laments amorosos, sàtires polítiques i religioses, cançons de ball i de beure, arranjades per a deu veus i percussió.

Brut de Terre és una altra de les novetats. Són un exemple de duo cabrette-acordió, típic de les cultures musicals franceses del Massif Central, format per Solène i Sigrid. Interpreten música de ball del repertori tradicional Auvergnat. El duet també compon música neotradicional per a flabiol i tamborí.

I l'última incorporació del cartell 2024 és La família Tambedou. Un espectacle itinerant i participatiu destinat a tots els públics, de la companyia Roseland Musical. L'espectacle mostra una família d'enormes titelles que representa una família africana, que balla al ritme de músics percussionistes africans i afrodescendents.

La primera tinent d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicant que “tant Marala com Les Mécanos són dues propostes amb la veu com a protagonista, amb molta atenció a la polifonia”. “Dues propostes – ha assegurat -  que amb l'experimentació sobre el cant tradicional s'obren a la música actual presentant dos directes renovats i potents”. Per Llorens, “grups com Marala, Les Mécanos o d'altres que podrem veure, com Neomak o Antonio Castignanò, són una mostra de la bona salut de la musica tradicional i d'arrel”

FIRASAC

Des de l'any 2006, Vilanova i la Geltrú acull el Firasac. Una trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs i el flabiol i tamborí que té per objectiu l'intercanvi d'experiències entre músics, grups, luthiers i docents, així com donar a conèixer a la ciutat diferents propostes musicals d'aquests col·lectius.

Mantenint el canvi de dia de l'edició passada, el Firasac 2024 se celebrarà el dissabte 13 de juliol, de 17 a 20 h a la plaça Font i Gumà, on hi haurà una Fira de Luthiers, que comptarà amb la presència de Xavier Orriols, Jordi Aixalà, Martí Romero, German Cabrera, Miquel Tugores i Tomàs Salom (Mallorca), una exposició d'instruments i algun taller de danses. Una cercavila pel centre de la ciutat amb la formació de Tarragona Sons de la Cossetània i el concert de Brut de Terre al pati del castell de la Geltrú completaran la present edició.

Un cop s'han donat a conèixer els darrers grups incorporats al cartell, també queden establerts els horaris de totes les actuacions. Ho podeu consultar al web del FIMPT


 

Marala

Marala

Les Mécanos

Les Mécanos

La família Tambedou

La família Tambedou

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa, FIMPT, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració