Menú

Les obres d'art de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer surten al carrer

Comparteix:
26/04/2024 13:25

Una exposició gràfica distribuïda per l'espai públic convida a conèixer el valor artístic que conté la pinacoteca vilanovina, en el marc del Bicentenari Víctor Balaguer

Des d'avui mateix, els vianants de Vilanova i la Geltrú poden trobar-se en diferents punts de l'espai públic i equipaments unes imatges de gran format que reprodueixen algunes de les principals obres d'art de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer. Es tracta de l'acció Art al carrer, que s'ha promogut des de la institució balagueriana en el marc del Bicentenari Víctor Balaguer, amb l'objectiu de divulgar el valor i interès artístic de les col·leccions que alberga el museu vilanoví.

“Mentre la biblioteca-museu roman tancada –explica la regidora de Cultura i Patrimoni, Teresa Llorens-, fem que sigui la pròpia pinacoteca que surti a veure el públic”. D'aquesta manera, la presència d'obres distribuïdes per la ciutat anuncia la propera reobertura de la biblioteca-museu, el 6 de juliol, alhora que aporten informació sobre el patrimoni museístic: “tenim una biblioteca-museu única, amb una de les pinacoteques més importants del país”, ressalta la regidora. Aquest primer tast de les obres exposades a l'espai públic ha de ser un reclam, “que la ciutadania ja en comenci a gaudir i agafi encara més ganes de visitar-la un cop reobri”.

Per a l'exposició d'Art al carrer, s'han seleccionat una trentena d'obres de la col·lecció balagueriana que tinguin una relació directa amb la figura de Víctor Balaguer, de qui es commemoren enguany els 200 anys del naixement. S'han reproduït en vinils i pòsters de gran format, per ubicar-les en parets i vidres de diferents punts de la ciutat, al carrer o a l'interior d'equipaments.

L'acció té dues fases; en primer lloc, ara a finals d'abril es col·loquen 18 imatges en indrets com les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell, els mercats del Centre i de Mar, o l'Oficina de Turisme de Ribes Roges, així com en diferents muppis de l'espai públic. A mitjans de maig es distribuiran la resta, en escoles, centres cívics i equipaments esportius. Totes les imatges van acompanyades d'un codi QR perquè els vianants puguin descobrir tota la informació sobre cada obra d'art.

L'Art al carrer estarà exposat per gaudir-ne fins a la reobertura de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer.

 

Notícies relacionades

15/3/2024 La Biblioteca-Museu Víctor Balaguer es prepara per la reobertura al juliol 

9/3/2024 Vilanova i la Geltrú enceta el Bicentenari Víctor Balaguer

"El drac de Vilanova", d'E.C. Ricart, s'ha col·locat a la Biblioteca Joan Oliva

La

La "Figura femenina" de Juan Luna s'exposa al passeig

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura, Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració