Menú

Nova temporada d'Escena, una bona combinació de projectes de reconeguda trajectòria i noves propostes fresques i innovadores, sense oblidar programes estratègics o treballs km0

Comparteix:
24/01/2024 12:06

La programació de primavera es presentarà el proper 2 de febrer i el dissabte 3 s'iniciarà la venda de paquets i entrades

Teatre, dansa, música? Potser una mica de cinema? Produccions més clàssiques o potser més arriscades? Propostes per a tota la família o per gustos més especialitzats? Siguin quines siguin les vostres preferències artístiques i musicals de ben segur que trobareu la vostra opció en la nova programació de primavera d'Escena. Una temporada carregada de novetats i que es presentarà el divendres 2 de febrer al Teatre Principal. I a partir del dissabte 3 de febrer, ja es posaran a la venda les entrades i els paquets.

En paraules de la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, “el programa Escena per a aquesta temporada ofereix una programació que respon a criteris de qualitat amb propostes diverses, innovadores, arriscades, dirigides a tots els públics i franges d'edat.” Així mateix, “entenem que la cultura és una potent eina de transformació social, i per això la nostra programació incorpora programes estratègics per afavorir la inclusió social com són: Apropa Cultura, Cultura Jove, Anem al Teatre i Culturament”.

Moltes són les novetats i sorpreses que ofereix aquesta nova edició de l'Escena. Per una banda, hi ha l'exhibició i difusió de projectes consolidats i amb reconeguda trajectòria, amb produccions artístiques reconegudes en l'àmbit nacional, i en alguns casos internacional, de creadors, actors i actrius, músics i companyies professionals, de llarga trajectòria i amb carreres ja consolidades. Algunes de les propostes al Principal són, per exemple, La nostra ciutat, una de les últimes produccions del Teatre Lliure, o Instruccions per fer-se feixista, un monòleg interpretat per la Mercè Arànega. Sense oblidar, quant a propostes de l'Auditori, Call your friens, l'últim espectacle de la reconeguda Big Band Gramophone Allstard Big Band o Mussol, el més recent treball del cantant i compositor valencià Carles Dénia. I si parlem de circ, tindrem Potser no hi ha final, l'últim espectacle de la reconeguda companyia Circ Pistolet.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha destacat que “al llarg d'aquesta temporada podreu gaudir de propostes destacades i consolidades en el panorama escènic i visual. Però més enllà de les propostes més consolidades també volem continuar treballant amb el suport als professionals i nous creadors”.

Així mateix, la nova Escena seguirà combinant aquestes propostes més reconegudes i de més mainstream amb d'altres menys conegudes, de caràcter més arriscat o emergent, però de gran qualitat i professionalitat. En aquest àmbit cal destacar Teia, el nou projecte musical de l'Alba Careta; Paisatges, una proposta de la jove formació de cambra Ennèagon Ensemble; Ciberexorcisme, el nou projecte de la coreògrafa Núria Guiu, coproduït pel Mercat de les Flors, i Hamble.01, la irònica i gamberra adaptació de Sergi Belbel sobre el primer acte d'una de les tragèdies més famoses de Shakespeare, interpretada pel jove actor Enric Cambray.

Més ingredients per a la nova temporada: el suport a projectes de nova creació locals i comarcals, alguns ja amb carrera consolidada i d'altres més joves. És en aquesta línia que destaquen les propostes Pols de Diamant, interpretada per Dafnis Balduz; Marabunta 10 anys, la gira final de 10 anys del projecte de Guillem Albà & La Marabunta; 2en dansa, un dobles espectacle que ens proposa la ballarina Belén Cabanes, amb Ana Morales, Premi Nacional de Dansa d'Espanya 2022; El meu monstre, un espectacle de dansa adreçat a públic familiar, de la coreògrafa Angie Mas, o la Misa a Buenos Aires de Martín Palmeri, a càrrec del Cor Isquione i Bitxac, sota la direcció d'Isabel Pla, en motiu del 30è aniversari, a més de les tres produccions que aquesta temporada presenta la Camerata Eduard Toldrà.

Però encara cal afegir més elements en aquesta nova programació, els que tenen per objectiu el desenvolupament de projectes amb col·lectius del nostre entorn territorial immediat, la ciutat. És per això que hi ha una clara aposta per desenvolupar projectes i accions de dinamització comunitària, en les que el procés creatiu i les relacions socials són el principal objectiu, a fi d'obtenir uns resultats beneficiosos per a tots els implicats, com són el cas del Dia Internacional de la Dansa i Dia Internacional de la Música, amb les que es treballa amb escoles, associacions i col·lectius de la ciutat.

Els centres educatius de Primària i Secundària també formen part del repartiment d'aquesta proposta artística i musical. A banda de col·laborar en programes gestionats per la Regidoria d'Educació, on els alumnes tenen un accés a la Cultura i es formen com a futur públic, des del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà, es treballa en crear programes i projectes on els alumnes participen activament en el procés de creació, sent els protagonistes del projecte i tenint una experiència vivencial real amb les arts escèniques i la música. Des de l'inici de curs ja s'està treballant amb els projectes Mapadeball i Cantem! i aquest curs cal sumar-hi un nou projecte pedagògic: el Torneig de Dramatúrgia.

En un marc també pedagògic, però no lectiu ni obligatori, aquesta temporada ofereix dos espectacles formatius destacables. El primer serà Ciutat Xarxa, la tercera producció de Tracart, Aula d'activitats teatrals i la Banda de música Mestre Montserrat. La segona proposta serà el concert Swing amb Ramon Mirabet, una producció de La Vilanova Big Band de l'Escola i Conservatori de música Mestre Montserrat amb el reconegut cantant català Ramon Mirabet. I en tercer lloc, i gairebé tancant la temporada, podrem gaudir un any més de la Mostra de teatre jove, produïda per Tracart. Aula d'activitats teatrals.

La programació Escena inclou també la part Escena familiar, un seguit de propostes destinades a un públic familiar. Aquesta programació es porta a terme de la mà de La Xarxa Vilanova. S'ofereix, habitualment, el primer i el tercer diumenge de mes tant al Teatre com a l'Auditori. En aquesta temporada hi hauran sis espectacles de teatre, titelles, música i dansa.

Destacar també que, a banda de l'oferta d'arts escèniques i música, la programació inclou cinc exposicions al Centre d'Art Contemporani, com són:

  • 50 anys d'escriure amb llum, de Mike Alentorn. Un viatge visual a través de la seva càmera, carregat d'emocions. L'exposició ens proposa un dilatat recorregut professional.
  • Art digital Vilanova, d'Oscar Civit i Betty Bigas. Una exposició col·lectiva d'art digital, amb la participació de 10 artistes contemporanis.
  • La meva finestra mirall, una proposta fotogràfica de sis autories, on el principi de creació parteix de la necessitat vital de fotografiar allò més íntim i proper.
  • Una exposició d'il·lustració, una de les disciplines visuals a la que cada any dediquem un espai.
  • Diàleg. Sostenibilitat. Experiència artística. Una exposició creada pels treballs resultats d'aquest diàleg entre l'artista Albert Llobet i els alumnes dels centres educatius de la ciutat, en el marc del projecte Agenda 21.

La programació Escena continua oferint també una programació de cinema de la mà del Cicle Gaudí, el Documental del Mes i el Cineclub Sala 1.

 

Venda d'entrades i paquets

La venda d'entrades i paquets s'iniciarà el dissabte 3 de febrer:

  • venda de paquets Dissabte 3 de febrer, a partir de les 11 h
  •   – Dissabte 3 de febrer, a partir de les 17  h

La programació Escena ofereix 2 formats de paquet, un de 3 espectacles amb el 30% de descompte i un de 4 o més espectacles amb un descompte del 35%.

A més a més dels paquets, podeu consultar una gran varietat de descomptes i tarifes que permeten fer la cultura més accessible. Destaquem projectes i programes com Cultura Jove i Apropa Cultura, així com el servei de Bucle magnètics per a persones amb dificultats auditives, l'accés gratuït per als acompanyants acreditats de les persones amb discapacitat i la tarifa Escena en colla, pensada per anar amb grup al teatre i l'auditori, entre d'altres.

Consulteu tota la programació i informació a www.escenavilanova.cat

"Jo soc d'aquí"

Gramophone Allstard Big Band

Gramophone Allstard Big Band

Nova edició del projecte

Nova edició del projecte "Mapadeball"

La Sala programa cinc noves exposicions

La Sala programa cinc noves exposicions

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració