Menú

Els museus de VNG reben més de 14.000 visitants durant l'estiu

Comparteix:
20/09/2022 12:34

7, 8 i 9 d'octubre, Jornades Europees de Patrimoni, amb una programació especial del projecte de gamificació “Agency of Secrets"

Un estiu més, les propostes dels museus de la ciutat han tingut una bona acollida per part del públic local i turista. En total, han passat pels museus més de 14.000 persones, que enguany han pogut gaudir de les activitats i visites sense restriccions d'aforament.

La programació s'ha omplert de visites comentades, activitats familiars i jornades de portes obertes, i s'ha recuperat també la celebració d'actes externs als espais dels museus. Hi han destacat propostes com el “Cicle de tastos musicals Enjoy” al Museu Romàntic Can Papiol i a l'Espai Far, els Capvespres de pícnic a la Masia d'en Cabanyes o la gran oferta de visites temàtiques per a grans i petits al Museu del Ferrocarril de Catalunya.

Al Centre d'Art Contemporani La Sala, s'han celebrat tres exposicions de la Casa de la Festa amb una gran participació: “L'obrador de la festa” i les exposicions dedicades als Bordegassos de Vilanova i als Falcons de Vilanova.

El Museu Víctor Balaguer ha continuat tancat a públic i avancen les obres de canvi de la climatització a l'edifici històric.

 

Pròxima cita, Jornades Europees de Patrimoni

Amb l'arribada de la tardor els museus enceten una nova programació, que té una de les primeres cites en el segon cap de setmana d'octubre. Els dies 7, 8 i 9 d'octubre tornen les Jornades Europees de Patrimoni, iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991, i que és considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Com cada any els museus de Vilanova i la Geltrú s'hi sumen amb una programació especial d'activitats i visites gratuïtes. També enguany s'oferiran visites comentades gratuïtes en altres espais de la ciutat com al retaule barroc de l'església de la Geltrú, a l'Espai Tint, a la planta noble de l'Ajuntament i dues pujades al campanar de Sant Antoni.

Una de les novetats d'enguany serà la incorporació del projecte de gamificació “Agency of secrets” promogut per Neàpolis dins del projecte Medgaims. Així, a l'Espai Far es posarà a l'abast del visitant un espai on es podrà conèixer a fons els 10 jocs que integren la proposta.

A les dependències del Museu Romàntic Can Papiol es podrà gaudir dels jocs de realitat virtual “Underground” i “Souls”. Finalment, es durà a terme una activitat adreçada a famílies en el marc del joc de pistes “Capes d'història”, que es desenvolupa pels carrers de la Geltrú.

 

Tota l'agenda i la informació per a fer les reserves de les Jornades es pot consultar ja al web www.museusdevilanova.cat

El cicle Enjoy de tastos musicals, a Can Papiol

El cicle Enjoy de tastos musicals, a Can Papiol

Jornades Europees de Patrimoni 2021

Jornades Europees de Patrimoni 2021

Visita nocturna a l'Espai Far

Visita nocturna a l'Espai Far

La Sala ha acollit durant l'estiu les exposicions de Festa Major

La Sala ha acollit durant l'estiu les exposicions de Festa Major

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Museus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració