Menú

Obres de millora a l'enllumenat públic

Comparteix:
18/07/2022 14:43

Es treballa per augmentar la seguretat en els quadres elèctrics de diverses zones de la ciutat

Durant aquests tres mesos d'estiu s'estan executant les obres de millora de diferents quadres i instal·lacions de la xarxa de l'enllumenat públic, per tal d'adequar els quadres de comandament elèctric i les línies que se'n deriven que pateixen defectes d'aïllament. Aquesta actuació forma part del projecte impulsat per la regidoria d'Espai Públic.

L'alcaldessa, Olga Arnau, i el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra, han visitat aquest matí els treballs, i han comprovat com a la mateixa zona, en aquest cas la plaça de les Neus, conviuen diferents tipus de quadres elèctrics, alguns del tot obsolets.

"Amb aquesta millora en seguretat es podrà aconseguir que quan hi hagi qualsevol problema no caigui tot el que hi ha al quadre, sinó que es podrà sectoritzar, minimitzant l'avaria", ha explicat l'alcaldessa, que ha destacat que "després de l'intent l'any 2015 de fer un macrocontracte que incloïa l'obra i el servei, el projecte va quedar encallat fins al 2021. Ara s'ha treballat per començar per la base que farà possible el canvi i la millora de l'enllumenat a la ciutat, i hem fet una separació en diferents 8 lots i fases".

Fins al setembre s'estan executant 3 d'aquestes fases. S'han prioritzat les zones per establir la base, actualitzant tots els quadres i fent una diagnosi per saber on hi ha les fuites, els problemes d'aïllament, i on cal fer intervencions més grans.

La resta d'obres es duran a terme fins a finals d'any. El pressupost total de les 4 fases és d'1,6 milions d'euros, que es financen amb fons propis i aportacions de la Diputació de Barcelona. Segons la regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, "després de molts anys de manca d'inversió en aquest servei públic essencial, per fi posem fil a l'agulla per millorar-lo, augmentant-ne la seguretat. Si tot va bé, dins d'aquest mandat també invertirem en la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat, la qual cosa suposarà un gran pas endavant respecte a la situació que hem patit les últimes dècades."

De les quatre fases d'execució, aquesta primera contempla 3 dels 8 lots, amb un pressupost d'execució de 600 mil euros. Sestà fent una millora de la seguretat i protecció dels quadres elèctrics, treballant la base per poder en un futur treballar la millora de l'eficiència energètica del sistema d'enllumenat públic.

En total, entre aquest 2022 i el 2023, es treballarà en 134 quadres elèctrics que presenten deficiències, i serà més fàcil detectar les avaries.

Concretament, en aquesta primera fase fins al setembre s'està treballant en tres zones de la ciutat. A la zona est, les millores es fan a la rambla de l'Exposició, carrers Mallorca, Albert Ferrer i Soler, de les Roquetes, Unió i Peixateria, Conxita Soler, Marquesat de Marianao, avinguda del Coll d'en Ferran i rambla dels Països Catalans.

A la zona centre, els treballs se centren a la plaça de les Neus, els carrers Jardí, Ramon y Cajal, Joan Maragall, Pare Garí, Sant Gervasi, parc de Ribes Roges, ronda Ibèrica i plaça d'Enric Cristòfol Ricart.

Finalment, a la zona oest, s'estan millorant els quadres de l'avinguda de l'Aragai, la ronda Ibèrica, i els carrers de les Ones i del Rossinyol.

L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme han visitat els treballs

L'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme han visitat els treballs

Els quadres elèctrics s'han d'anar adaptant a les millores de seguretat

Els quadres elèctrics s'han d'anar adaptant a les millores de seguretat

Les millores s'aniran fent per fases

Les millores s'aniran fent per fases

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració